"Левски" набелязал седмина от Първа лига, ето кои са те


"Левски" набелязал седмина от Първа лига, ето кои са те

3102 0

Спортно-техническият щаб на Левски вече усилено работи по зимната селекция. Въпреки първоначалните анонси от "Герена", че тимът ще бъде подсилен предимно от чужденци от чужди първенства, доста играчи от Първа лига също са попаднали в разширения списък на "сините", съобщава "Тема Спорт".

Сред тях българите са трима. Двама от тях играят в приятната изненада от първия полусезон Дунав Русе. Това са вратарят Мартин Луков, както и централният нападател Мирослав Будинов.

Двамата вече на няколко пъти са наблюдавани от главния скаут на Левски Георги Чиликов. Другият българин, който е следен от бившия таран, е халфът на Локомотив Пловдив Мартин Райнов. С добрите си изяви през сезона той дори стигна до националния отбор.

От "Герена" правят анализи и на четирима легионери, които са част от Първа лига. Първият е левият бек на Славия Омар Абуд. Останалите са офанзивни играчи. В полезрението на "сините" е и съотборникът на Омар на "Овча купел" - Сердер Сердеров. Руснакът може да играе на целия фронт на атаката.

Португалското крило на Черно море Уго Секо също е успял да хване окото на столичани, както и бразилският нападател на Ботев Пловдив Жоао Паоло. Последният има 9 гола в първенството и дели първата позиция при голмайсторите с Кешеру от Лудогорец. Левски обаче трудно ще го привлече, въпреки че Паоло има договор с Ботев само до края на първенството. Причината е, че към него има интерес и от руски първодивизионен клуб.

Следеният от Левски нападател на португалския Маритимо Диего Соуса обаче ще отпадне от плановете на клуба. Бразилецът бе наказан от местната португалска федерация за 9 месеца, защото в контрола през лятото е ударил шамар на един от реферите, след което го е замерил с бутилка с вода. Соса обжалва санкцията, но ако тя не бъде намалена, няма как да бъде осъществен трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички