Левски кърпи средната линия с бивш свой играч


Левски кърпи средната линия с бивш свой играч
Снимка: БГНЕС

896 0

Левски е на път да си върне халфа Даниел Димов, твърди "Тема Спорт".

В момента 28-годишният футболист е собственост на турския втородивизионен Манисаспор. Той премина в този клуб през настоящата кампания. Димов е основна част от тима и в 26 шампионатни мача е отбелязал 5 гола. Съставът обаче се представя слабо през сезона. След 32 изиграни двубоя Манисаспор се намира на 12-о място с актив от 36 точки. Отборът е само с 3 пункта над последния изпадащ - в момента 16-и е Газиентеп ББ, който е с 33 точки.

Ръководството на Левски вече е водило преговори с представители на Димов. "Сините" го искат като свободен агент, защото не могат да си позволят да плащат трансферна сума. За да стане такъв Даниел, то Маниса трябва да загуби мястото си в Първа лига (второто ниво на турския футбол). В случай че отборът изпадне, то полузащитникът няма нищо против да се завърне на "Герена".

Даниел Димов носи екипа на Левски в продължение на 3,5 сезона. Той акостира при "сините" в началото на 2011 година и остана до лятото на 2014-а. За този период взетият от Черно море футболист изигра общо 90 мача във всички турнири, в които отбеляза 9 гола.

По време на престоя си в Левски Даниел бе ползван освен като халф и като централен защитник. Димов си тръгна от "Герена" като свободен агент. След това премина в израелския Макаби Петах Тиква.

Вече е ясно, че в Левски ще се нуждаят от сериозно подсилване в полузащитата. Причината е, че титулярните халфове Георги Костадинов и Джереми де Ноойер напускат "Герена". Двамата не пожелаха да удължат договорите си, а от клуба взеха решение да не ги пускат в мачовете до края на първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички