"Левски" изстрада първа победа и взе малък реванш от Черно море


"Левски" изстрада първа победа и взе малък реванш от Черно море

1822 0

"Левски" постигна първата си победа през новия шампионат, надделявайки не над кой да е, а на отнелия им Купата на България през май Черно море. "Сините" победиха с 1:0 с гол на Борислав Цонев в добавеното време на първата част на мача. Той се възползва от сериозна грешка в отбрана на "моряците".

С успеха столичани се изкачиха с една позиция в класирането и са шести със събраните 5 точки. Черно море пък, който инкасира втора домакинска загуба, зае седма позиция с пункт по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна опасност пред едната от двете врати дойде във втората минута на мача, когато Райков пробва удар от дистанция, но Йоргачевич се намеси добре. В 7-ата минута Орачев проби отляво и центрира, Краев опита атрактивно да намери вратата на Китанов, но не му се получи. В 7-ата минута Орачев проби отляво и центрира, Краев опита атрактивно да намери вратата на Китанов, но не му се получи.

В 15-ата минута бърза контраатака на домакините бе спряна заради игра с ръка на Курьор. Палачът на "Левски" от финала за купата настоя, че не е имало такава. Последва пряк свободен удар за гостите, при който топката бе чукната към Махмудов, но той стреля слабо и не затрудни вратаря. В 21-ата минута на двубоя първият жълт картон в мача бе факт - Джереми Де Ноойер спря бърза контраатака на Черно море, фаулирайки Райков, и бе декориран в жълто.

Докъм 30-ата минута на двубоя Черно море държеше повече топката, а и разиграваше по-добре. "Левски" пък показваше, че бързо губи топката, след като наложи контрол над нея. Голови ситуации обаче липсваха, а на терена се водеше здрава битка.

В 31-ата минута при атака на "Левски" страничният рефер свири засада на Краев, който изскочи от дълбочина, такава обаче нямаше. Осем минути преди края на редовното време с удар от дистанция Борислав Цонев можеше да изненада Китанов, но стражът успя да избие в корнер. В 39-ата минута Вилиян Бижев извърши нарушение срещу Белаид, реферът свири фаул, но нападателят продължи пробива си и прати топката в мрежата при спряна игра. Бижев получи жълт картон за нарушението.

В добавеното време на първата част сериозна грешка на Траян Траянов позволи на "Левски" да открие резултата. Защитникът допусна Борислав Цонев да му отнеме топката в опасна близост до вратата и младият футболист преодоля Китанов за 1:0.

В същото време треньорът на гостите Стойчо Стоев бе уцелен от варненската публика с бутилка вода, а заради репликите му и изритването на бутилката към терена той бе изгонен от скамейката му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Треньорът на "моряците" Никола Спасов бе извършил една промяна на полувремето - в игра влезе Живко Петков, заменяйки Бижев.

В 47-ата минута Марк Клок използва каратистки прийом срещу Цонев, но не последва картон за това. Наложи се да влезе лекарски екип на "Левски" на терена. В същото време феновете на столичани отвърнаха на удара и започнаха обстрел срещу капитана на домакините Михаил Венков с бутилки вода.

В 58-ата минута Борислав Цонев бе фаулиран от противников играч, като Де Ноойер изпълни прекия свободен удар. Китанов обаче излезе и боксира. В ситуацията бе съборен Георги Костадинов, заради което лекарски екип отново влезе на терена.

В 61-ата минута Траянов, който допусна "Левски" да поведе на "Тича", изкупи частично грешката си, спасявайки сигурен втори гол на "сините". Де Ноойер прати хубав пас на Краев, който насочи топката технично, макар и паднал, но Траянов спринтира и успя да избие. Минутата бе 65-а, когато Де Ноойер, който бе с един жълт картон на сметката си, фаулира нападащия Живко Петков. Реферът го пожали и не го изгони. Райков изпълни прекия свободен удар, целейки се под напречната греда. Йоргачевич обаче показа класа и изби.

В 75-ата минута Божидар Краев получи жълт картон заради груба игра срещу Даниел Георгиев. Малко след това Матиа Курьор пропусна да изравни резултата на "Тича", след като бе оставен да играе с глава на сантиметри от голлинията. В същото време Спасов извади Тодор Паланков и заигра с двама нападатели, включвайки в мача и Хуан Вареа, в търсене на поне точка в 4-ия кръг.

Георги Костадинов в 84-ата минута на мача стана третият от "Левски" с жълт картон в срещата. В същото време Мики Орачев напусна терена, отстъпвайки мястото си на Радослав Цонев. Минута по-късно късметът и рефлексът помогнаха на Боян Йоргачевич да не инкасира гол във вратата си. След центриране от корнер на играч на Черно море, топката се удари в стъпалото на вратаря и отскочи, но той съумя да я улови.

Малко преди края на редовните 90 "Левски" реши да пази резултата, като Махмудов отстъпи мястото си на терена на централния защитник Деян Иванов. И успяха, след като Йоргачевич на два пъти спаси опасни удари на Райков.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Черно Море: 33. Георги Китанов, 5. Стефан Станчев, 84. Тодор Паланков, 15. Траян Траянов, 4. Михаил Венков, 10. Марк Клок, 18. Марчин Бургхард, 19. Матиас Курьор, 8. Стенио, 13. Симеон Райков, 20. Вилиян Бижев;

треньор: Никола Спасов

"Левски": 29. Боян Йоргачевич, 15. Роман Прохазка, 30 Маслимилиан Карнер, 3. Аймен Белаид, 14. Веселин Минев, 70. Георги Костадинов, 8. Джереми де Ноойер, 4. Мики Орачев, 18. Борислав Цонев, 12. Божидар Краев, 7. Денис Махмудов;

треньор Стойчо Стоев

Съдия: Вихрен Манев

Стадион: "Тича"

ПРЕДИ МАЧА

"Левски" излиза на "Тича" срещу Черно море с мисията да спечели първи 3 точки през новата кампания, което обаче не е всичко, което мотивира "сините" днес. Възпитаниците на Стойчо Стоев ще търсят реванш от "моряците" заради загубения финал за Купата на България преди малко повече от 2 месеца.

"Сините" са в осакатен състав, като освен че имат контузени играчи, те не могат да разчитат на нито един от двамата си централни нападатели, които още нямат картотеки. В групата на столичани попаднаха 8 юноши.

Варненци търсят втори успех в "А" група и нов срещу софиянци. Те имат вече 4 точки в актива си и имат шанс да преминат в първата половина на таблицата при нов успех.

Най-голямата липса за тима на Никола Спасов е тази на Мехди Бурабия, който е наказан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички