С 16 играчи и 8 юноши "Левски" ще търси мъст във Варна и първа победа


С 16 играчи и 8 юноши "Левски" ще търси мъст във Варна и първа победа
Снимка: БГНЕС

1413 0

В днешния следобед от 17:30 часа на стадион "Тича" ще се изиграе повторението на финала за Купата на България между Черно море и "Левски". Двата тима се срещнаха в директен сблъсък за златото във втория по сила роден турнир, като преди малко повече от два месеца "моряците" шокираха "сините" и спечелиха с 2:1 след продължения.

Сега 26-кратните шампиони отиват във Варна с мисълта за мъст, след като бяха изравнени в продължението на редовното време, а 3 минути преди дузпите Курьор направи за смях защитниците на Стойчо Стоев и донесе Купата във Варна.

"Левски" обаче ще има много тежка задача във Варна. "Сините" отпътуваха в състав, който е формиран от едва 16 футболист. 8 от тях са юноши на клуба. Освен това грандът от столицата има едва 2 точки и все още няма победа след подновяването на шампионата.

На другия полюс е Черно море, който ще търси втори успех и вече има 4 пункта на своята сметка. Освен това тимът е силен домакин, което допълнително може да наклони везните в полза на Никола Спасов и компания.

Най-голямата липса за "моряците" ще бъде Мехди Бурабия, който получи червен картон срещу Славия и няма да може да помогне на своите. Марчин Буркхар се очаква да го замени в стартовия състав. Иначе Вилиян Бижев, който донесе победата над Славия, ще започне титуляр, подпомаган от Курьор и Симеон Райков по двете крила.

"Сините" отново не картотекираха Курдов и Диаби, което означава още минути като централен нападател за Денис Махмудов, който определено не се чувства комфортно в тази позиция. Зад него пък се очакват цели трима юноши - Борислав Цонев, Божидар Краев и Мики Орачев. Заради контузии със сигурност срещата пропускат Сашо Александров, Владислав Мисяк и Мигел Бедоя.

В "А" група двата отбора са се срещали 105 пъти, като Левски има 61 победи, равенствата са 28, а успехите на "моряците" - 16. Головата разлика е 202:88 в полза на столичани.

Вероятни състави:

Черно море (4-2-3-1): Китанов; Станчев, Паланков, Траянов, Венков; Клок, Стенио; Курьор, Буркхард, Райков; Бижев

"Левски" (4-2-3-1): Йоргачевич; Прохазка, Д. Иванов, Карнер, Белаид; Г. Костадинов, Де Ноойер; Краев, Б. Цонев, Орачев; Махмудов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички