Левски има нужда от любов


Левски има нужда от любов
Снимка: Официален сайт на Левски

4400 0

Левски е магия. Левски е страст. Левски е лудост. Любовта към Левски е нещо, което не всеки може да разбере. Особено, когато не си отдаден на този клуб. В последните няколко дни събитията около „сините“ са изключително турбулентни и независимо от това какво ще случи в предстоящите часове, дни и седмици – едно е ясно. Левски ще има нужда от любовта на своите фенове.

Това е единственото нещо, което остана непреходно през всички тези години. Единствено привържениците са тези, които трябва да покажат, че никой не бива и не трябва да се подиграва с тяхната любов. Напълно погрешното управление в последното десетилетие на клуба доведе нещата до този развой и накара феновете да треперят за бъдещето на клуба, който са обикнали от деца. Работата на феновете не е да се тревожат за финансовото състояние, за инфраструктурата, за трансферите, за схемата на отбора. Единствената работа на феновете би трябвало е да подкрепят своя отбор. Особено в трудните моменти.

Идваха и си заминаваха хора от „Герена“, които по никакъв начин не показаха, че искат и могат в дългосрочен план да развият идеи за нормалното функциониране на клуба. Идваха с обещания, а си тръгваха, оставяйки зад себе си поредните милиони задължения. Такъв ще е и случаят и със Спас Русев, ако, разбира се, успее да удържи поне на тези свои думи и се оттегли от Левски. Ситуацията в клуба безспорно е изключително напрегната и феновете трябва да са тези, които да следят под лупа какво точно се опитва да се свърши там. И да реагират.

До този момент изпълнителният директор на тима Павел Колев направи за 20-ина дни неща, за които само се говореше в последните няколко години. Така наречения „български Левски“, в чието ядро на състава да има българи е идея, която само се подхвърляше до преди няколко месеца. Ако обаче директорът продължи своята работа на „Герена“, то привличането на още българи, каквото е и идеята, неизменно показва, че планът за свиването на бюджета влиза в сила. Единствено строгата финансова дисциплина би могла да помогне Левски да спре да губи толкова пари.

А именно това в момента е главната цел пред клуба. Не дали ще бъде спечелена титла, купа и дали ще бъде привлечена някоя звезда с умопомрачителна заплата. Да, феновете искат отличия, но те липсват, откакто липсва и редът, и организацията по високите етажи. А вторите две бъдат ли въведени, то те ще доведат и до резултати на отбора, каквито е имал през цялата си вековна история. Единствените неща, които сега трябва да бъдат на преден план са бдителност за случващото се, търпение и любов към клуба. В най-чистата му форма – така, както левскарите могат. Независимо от резултати и отличия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички