Левски и Етър не се победиха в мач без голове от Първа лига


Левски и Етър не се победиха в мач без голове от Първа лига
Снимка: LAP.BG

3966 0

Левски и Етър не успяха да се победят в двубой от българската Първа лига. Двата отбора така и не си вкараха попадение, а срещата приключи при нулево равенство и без победител.

Резултатът не е добър и за двата тима, тъй като "болярите" са последните във временното класиране и имат нужда от точки, за да се борят за спасението си. "Сините" пък все още таят надежди за място в топ 6 и се надяваха да запишат втора поредна победа след подновяването на шампионата.

В 85-ата минута Мариян Иванов от домакините си изкара и втори жълт картон, с което остави своите съотборници с човек по-малко до края. В малкото време, в което Левски имаше числено преимущество, така и не успя да се възползва от това.

За футболистите на Славиша Стоянович предстои гостуване на ЦСКА 1948 след седмица (28.02), а три дни след това и осминафинал за Купата на България срещу Берое. За Етър продължава тежката серия двубои след Лудогорец и Левски, като в следващия кръг гостува на Локомотив (Пловдив).

СЪСТАВИ

Етър: 13. Анатоли Господинов, 84. Здравко Запрянов, 81. Венелин Филипов, 6. Пламен Крачунов, 26. Мариян Иванов, 16. Симеон Мечев, 44. Божидар Кацаров, 10. Гаетан Миси Мезу, 83. Алдаир Ферейра, 22. Ловре Кнежевич, 11. Даниел Младенов (К)

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов (К), 5. Ребин Сулака, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 18. Насиру Мохамед, 20. Начо Монсалве, 23. Фейсал Рерас, 77. Илия Юруков, 91. Драган Михайлович

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута "болярите" бяха много близо до това да открият резултата. Микулич тръгна да лови топка, но не се разбра с Начо Монсалве, като двамата се сблъскаха в наказателното поле, което даде възможност на играч на домакините да стреля, но ударът му мина високо над вратата.

В последния четвърт час от двубоя двата отбора станаха по-открити и се хвърляха по-смело в атака, което отваряше свободни пространства и в двете защити, но 10-ина минути преди края все още никой отбор не се бе възползвал.

В 85-ата минута Мариян Иванов получи втори жълт и съответно червен картон, като остави съотборниците си с човек по-малко в оставащите минути до края.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 20-ата секунд домакините можеха да шокират своя съперник да поведат в резултата. Неразбирателство в "синята" отбрана и Кнежевич се озова сам срещу Микулич, но твърде много се забави с нанасянето на удар и бе блокиран.

В 31-ата минута Левски имаше възможност да атакува в по-разредена защита. Робърта пусна извеждащо подаване към Здравко Димитров, който напредна и стреля, но ударът му мина покрай страничния стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Сините" имат много да наваксват през пролетния дял заради неубедителното си представяне през есента. Столичани вече започнаха полусезона с победа и са устремени към това да надградят срещу опашкаря през тази кампания. Именно заради тази си позиция пък и Етър ще се бори за точки днес, така че ни очаква интересен двубой.

В класирането в първенството към момента Левски е на осмото място, а целта на тима е да влезе в топ 6. През сезона дотук обаче "сините" имат само 5 победи и цели 9 загуби.

Преди двубоя наставникът Славиша Стоянович призна, че тимът няма как да подцени някой отбор в момента, било то и последния в класирането. От Етър пък споделиха, че ще опитат да спечелят максимума от тази среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички