"Левски" и ЦСКА взимат лиценз за "А" група


"Левски" и ЦСКА взимат лиценз за "А" група

1658 0

"Левски" и ЦСКА може да имат големи затруднения с получаването на лиценз за Европа, но със сигурност ще вземат този за участие в "А" група, твърди вестник "Преса". От Българския футболен съюз са склонни за пореден път да направят компромис с двата столични гранда, които дължат общо 14 милиона лева на Националната агенция за приходите. Причината е, че евентуално изхвърляне на "сини" и "червени" и от родния елит би сринало тотално реномето на българския клубен футбол.

Именно въпросните борчове към НАП са основната заплаха ЦСКА и "Левски" да останат без евролиценз. Въпреки уверението от страна на шефовете и на двата клуба, че задълженията са разсрочени или обезпечени, в документите им, подадени в БФС до 31 март, такива опции на практика не са посочени. Ето защо двата гранда много трудно ще получат благословията на УЕФА, освен ако не погасят дължимите суми накуп. Подобен вариант обаче изглежда малко вероятен, предвид финансовата криза в Борисовата градина и на "Герена".

Далеч по-лека е процедурата по лицензирането за "А" група и за него "армейците" и "сините" отново ще минат между капките. Същото важи и за Локомотив (София), който трябва да плати на НАП 1,16 млн. лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички