Борислав Лазаров: ЦСКА няма проблем с лицензите за Европа и България


Борислав Лазаров: ЦСКА няма проблем с лицензите за Европа и България
Снимка: Петко Налбантов/БГНЕС

2773 0

Бизнесменът Борислав Лазаров заяви пред "7 дни спорт", че ЦСКА няма да има проблеми както с лиценза за Европа, така и с този за България. Единият от представителите на контролния пакет акции на клуба сподели каква работа е била извършена от началото на тази седмица.

Г-н Лазаров, втори ден на "Армията" тече одит, свързан с финансовото състояние в клуба. Има ли вече първоначални извадки от резултатите на одита?

- Работим усилено, разглеждаме всякакви документи. Засега аз съм оторизиран да водя преговори основни за търсене на нови инвеститори, както и с футболисти и агенти, които са осъдили клуба.

Какво успяхте да свършите за тези два дни?

- Бяха проведени много разговори. Вече успяхме да извършим доста споразумения за разсрочване и намаляване на някои от задълженията, които има клубът.

Какви например?

- Вчера бяха направени плащания към Локомотив (Пд), договорихме се със собственика на Чавдар (Етрополе) Емил Димитров, там сумата за трансфера на Ивайло Чочев от 750 000 евро пада наполовина.

Какви други плащания ще извършите?

- С колегите продължаваме да четем документи, за да разберем какво е най-належащо и към кого. Договорихме се вече с бившия адвокат на ЦСКА Радостин Василев, както и с Георги Градев. Дългът на ЦСКА към "Градев спортс" също ще бъде намален, като със сигурност сумата, която ЦСКА ще плати, няма да бъде 320 000 евро. Хубаво е, че срещаме разбиране и засега редуцураме много от задълженията си. Предстоят договорки с още бивши футболисти, които имат да получават пари от ЦСКА, както и с техните агенти. Мисля, че още до края на седмицата ще бъдат извършени някои плащания към държавни институции. За тези плащания обаче оторизирани са Милко Георгиев, Александър Тодоров и Ивайло Манджуков.

Днес (б.а.- вчера) се появиха информации, че с оглед огромните задължения на ЦСКА към НАП и НОИ клубът буквално е заплашен с лишаване от участие в европейски клубни турнири?

- Няма проблем, ще платим всичко, което е необходимо. Предстои да се запознаем детайлно с абсолютно всички документи. Точно с тази цел днес (б.а. - вчера) имахме среща и с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. На нея се запознах с документацията и изискванията. Да, сумата е огромна, но мисля, че ще се справим.

Разсрочихте ли сумите, които ЦСКА дължи на Стойчо Младенов?

- Аз лично не съм говорил с него. Той твърди, че има устна договорка. Ако обаче трябва да се спазва договорът, без да има споразумение от ЦСКА, на него трябва да му се изплатят доста пари. Лично аз се надявам Младенов да опрости на клуба дължимите суми, така, както беше заявил.

Г-н Лазаров, защо все още няма реална сделка между "Лира Инвестмънт" и вас с г-н Милко Георгиев, представители на феновете?

- Има чисто технически срокове за спазване. Реално сделкате е почти финализирана. Предполагам, че в близките дни това ще стане факт. Не бих казал, че има проблем със сделката, просто все още се запознаваме и с документите по одита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички