Левски харчи поне един милион лева за лятна селекция


Левски харчи поне един милион лева за лятна селекция
Снимка: БГНЕС

1543 0

Над един милион лева ще струва лятната селекция на Левски. Конкретни финансови параметри все още не са обявени, но сумата за привличане на играчи при всички положения ще надхвърли милион, съобщава "Тема Спорт".

Около 300 хиляи евро ще отидат за Хали Тиам. Откупуване правата на дефанзивния полузащитник стои на дневен ред пред шефовете на "сините". Предстоят преговори с унгарския МТК, откъдето Тиам бе взет под наем тази зима. Той бе последното попълнение, но през целия трансферен пазар бе приоритетна цел на треньора Делио Роси.

При положително развитие на нещата около Тиам той ще получава заплата от порядъка на 15 хиляди евро на месец. Не е изключено агентите му да поискат и пари на ръка, така че дори Левски да свали от сумата за МТК, крайната сметка за него при всички положения ще доближи 300 хиляди евро. Така на практика Тиам ще се води като ново попълнение за Левски през лятото.

Освен това треньорското ръководство иска задължително нов вратар, и то такъв, който веднага да заиграе като титуляр. Ясно е, че доверието към Божидар Митрев е снето окончателно и въпреки че тази пролет той подписа ново двегодишно споразумение, ще бъде резерва. Засега е сигурно, че новият вратар на Левски ще бъде от чужбина. А треньорите на тима имат преоложения от различни агенти за над 15 вратари, голяма част от които свободни агенти.

Без обсъждане са претенциите на Делио Роси и за още един бек и централен нападател. Едва след като се изяснят тези сделки, ще се мисли за преотстъпване или раздяла с някой измежду Станислав Костов, Серджиу Буш и Ривалдиньо.

Освен за Тиам Левски може да си позволи да плати трансфери само максимум на още един играч. Но с комисионите на агенти и пари при подпис на ръка касата на "Герена" ще олекне с над 500 хиляди евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички