"Левски" гради изцяло чужда атака, Краев сяда на пейката


"Левски" гради изцяло чужда атака, Краев сяда на пейката
Снимка: Getty Images/Guliver

1187 0

Атаката на "Левски" през новия сезон почти сигурно ще бъде изградена изцяло от легионери, твърди "Тема Спорт".

Спортно-техническото ръководство иска тимът да се подсили в офанзивен план с четирима чужденци. Това са атакуващ халф, централен нападател и две крила. В момента "сините" не разполагат с нито един типичен таран, като договор се очаква да подпише Атанас Курдов. Той вече се е разбрал с клуба за личните си условия.

Досега от "Герена" не са си осигурили нито един нов играч. Най-вероятно до средата на седмицата обаче клубът ще вземе трима. Cpeд смятаните за сигурни са Джереми де Ноойер от Спарта Ротердам и Азиз Халута от ВВВ Венло. Двете крила ще излязат без пари, тъй като договорите им са изтекли и са свободни агенти.

Ако успее да изпълни трансферните си планове, Левски ще разполага с четирима чужденци в предни позиции. Това означава, че почти сигурно младият Божидар Краев ще седне на резервната скамейка.

Столичани очакват освен сериозно подсилване в предни позиции и нови хора в защита. Клубът вече отправи оферти към Даниел Златков от Ботев Пд и капитана на Локо (Сф) Александър Бранеков. За първия обаче трябва да бъде платена и трансферна сума. Това на този етап стопира трансфера.

Бранеков пък поиска отсрочка от спортния директор Георги Иванов, тъй като опитва да си намери отбор в чужбина, опция пред него са шотландският Хибърниън, както и ЦСКА.

От "Герена" чакат отговор и от бившия халф на Берое Георги Костадинов. Почти сигурно пък Орлин Старокин отново, както и през зимата, ще се размине със "сините". Юношата на ЦСКА има много изгодно предложение от чужбина, което по всяка вероятност ще приеме.

В същото време стана ясно, че "сините" няма да взимат повече играчи на проби. През изминалата седмица договор с клуба се опита да си спечели сръбският вратар Александър Йованович. Той обаче не впечатли треньора Стойчо Стоев и бе отпратен. Въпреки че в момента специалистът разполага само с един страж с по-сериозен опит в професионалния футбол - Боян Йоргачевич.

"Нямаме време да гледаме повече играчи на проби. Истината е, че закъсняваме със селекцията. Затова трябва да взимаме футболисти, които вече знаем какви качества притежават. Надявам се до няколко дни да има развитие по селекцията ни", каза Стойчо Стоев пред изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички