"Левски" елиминира Лудогорец и като №1 в атаката


"Левски" елиминира Лудогорец и като №1 в атаката

988 0

Атаката на "Левски" вече е най-резултатната в "А"група. С победата на "сините" над Черно море" с 2:0 в събота и нулевото реми на ЦСКА - Лудогорец по-късно вечерта шампионското нападение отстъпи на втора позиция.

Седмият в класирането има вече 57 гола от 29 кръга. Докато Лудогорец остана с 56. Разбира се, във втората шестица е по-лесно да се вкарва, така че критериите за "Левски" и шампиона не са еднакви. Но и "сините", които не са вземали заплати за годината, си заслужиха формалната радост със своята атакуваща игра. А и в полуфинала за Купата на България с благоденстващия финансово роден първенец левскарите показаха, че имат достатъчно класа, пише "Тема Спорт".

В 19-те кръга през 2014-а "Левски" отбеляза 24 пъти. А в десетте мача от „А" група с новия треньор Стойчо Стоев паднаха 33 гола. Това е същият период, в който ЦСКА не успява да вкара нито веднъж, макар и срещу по-едри съперници.

Очевидно със Стоев "сините" заиграха по-подредено, по-свързано, по-ведро, по-гладко в пасовете. И естествено публиката се радва, а стилът вече се сравнява с мерната единица - отбора на Станимир Стоилов и Наско Сираков преди десетилетие. Обаче (засега) класата на "Левски" няма да се оцени за сериозна, защото през 2015-а сериозните мачове за тима са твърде малко.

Нивото на повечето отбори през настоящия сезон падна, включително на Лудогорец през 2015-а. Така че в момента е по-лесно да се изпъкне. Да си силен в България сега е по-лесно. А високата класа ще трябва да се докаже в Лига Европа, стига отборът да се класира чрез триумф за купата, коментира изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички