Левски даде заден след паузата - подари едва третата точка за сезона на последния


Левски даде заден след паузата - подари едва третата точка за сезона на последния
Снимка: Оф. сайт на Левски

3246 0

Левски изигра слаб мач след паузата в първенството, като завърши 0:0 с последния в класирането Витоша (Бистрица). Така третите в таблицата подариха едва третата точка в актива на най-слабия отбор по резултативност в Първа лига.

За този резултат спомогна и вратарят на бистричани - Михаил Иванов, който е юноша на Левски и дори пази на "Герена" преди няколко години. Той спаси дузпа на Жорди Гомес и се отчете с няколко добри намеси през 90-те минути.

Така Левски запази дистанцията от 6 точки до ЦСКА и изостава с 10 от лидера Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата по-сериозна опасност в мача дойде в 9-ата минута, когато Васил Панайотов отправи изстрел към вратата на Михаил Иванов, но стражът улови. Най-чистата голова позиция обаче бе за Витоша, и дойде в 12-ата минута - тогава Митрев изби удар на Пол Отофе.

Най-добрият шанс за гостите дойде в 23', когато Мики Орачев отправи хубав удар от около 20 метра, но Иванов спаси с една ръка. Очаквано, в средата на полувремето Левски е по-агресивният и по-търсещият тим, но без успех засега.

В 41' Петко Цанков влезе неразумно с бутоните напред на Антонио Вутов в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за "сините". Повторението обаче показа, че Цанков е играл с топката, но решението на Георги Давидов беше взето.

С изпълнението се нагърби Жорди Гомес, но Михаил Иванов спаси 11-метровия наказателен удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Малко след подновяването на играта, Делио Роси предприе две последователни смени - Антони Белмонт замени Васил Панайотов, а Жерсон Кабрал влезе на мястото на Антонио Вутов. В отбора на Витоша пък Стефан Христов замени Пол Отофе. 

В 66' Левски организира хубава атака, която обаче не бе оползотворена от Кабрал и Прохазка впоследствие.

Всички усилия в атака на Левски са напразни, 10 минути преди края - силната защита на "зелените" и малко безхаберното отношение на "сините" обричат опитите им да пробият вратата на Иванов на провал. 

В 80' възникна една спорна ситуация - при битка за топката в центъра Холмар Ейолфсон удари в главата Христов от екипа на Витоша. реферът обаче свири нарушение за гостите и не санкционира исландеца.

Италианският треньор на "сините" предприе третата си и последна смяна в 86' - той пусна Жуниор Мапуку вместо Роман Прохазка. Тодор Гочев пък смени Петко Цанков в състава на домакините. 

СЪСТАВИ:

ВИТОША (Б): Михаил Иванов, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров, Йордан Върбанов, Кристиан Узунов, Кристиян Кочилов, Николай Христозов, Пол Отофе, Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Румен Гьонов

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Холмар Ейолфсон, Антонио Вутов, Серджиу Буш, Мики Орачев, Роман Прохазка, Милош Цветкович, Жорди Гомес, Давид Яблонски, Габриел Обертан, Васил Панайотов

ПРЕДИ МАЧА:

"Сините" са амбицирани да "напълнят кошницата" на последния в класирането тим и да подобрят рекорда си за най-убедителна победа през сезона - 4:0 над Славия.

Това е и подходящ момент за столичани да покажат подобрения в атака, тъй като в последните си 3 победи в шампионата се налагат само с 1:0.

"Сините" са на трето място в класирането с 28 точки, съперникът е на дъното.

Треньорът на гостите Делио Роси няма проблеми в кадрови план, тъй като лекувалите контузии Давид Яблонски, Жерсон кабрал и Габриел Обертан са на линия за мача.

Левски има амбициозната цел да запише 5 победи до края на полусезона и всичко трябва да започне днес. Ако Витоша все пак не намери сили да се оттласне от дъното...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички