Левски даде начало на процедурата за увеличаване на капитала


Левски даде начало на процедурата за увеличаване на капитала
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1585 0

Отборът на Левски обяви, че дава начало на първия етап по процедурата за увеличаване на капитала. "Сините" съобщиха затова на своя официален уебсайт, както и в профилите си в социалните мрежи.

Само преди няколко дни се появи информация, че Наско Сираков е съобщил на акционерите в клуба, по време на откриването на дружеството "Бизнес клуб Левски", че смята да увеличи капитала на "синия" клуб. Днес (26 април) пък бе дадено началото на процедурата.

Съобщението от Левски:

"Уважаеми акционери,

От днес стартира първи етап от процедурата по увеличаване на капитала на „Професионален футболен клуб Левски“ АД чрез издаване на нови 3 000 000 броя обикновени поименни акции, всяка една с право на един глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5 лева, съгласно решение на Общото събрание на акционерите на Дружеството от 06.04.2023 г., вписано в ТРРЮЛНЦ на 21.04.2023 г.

Право да запише акции от новата емисия има всяко лице, което е било акционер към датата на вземане на решението за увеличаване на капитала на дружеството на Общото събрание на акционерите – 06.04.2023 г.

Към него трябва да се приложи документ за превод на съответната сума (общата емисионна стойност на акциите), както и копие от акциите/временните удостоверения, които притежава.

Сумата трябва да бъде преведена на следната набирателна сметка:

Банка: ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК

IBAN: BG47IABG80985000669901

BIC: IABGBGSF

Титуляр на сметката: “Професионален футболен клуб Левски” АД

Заявленията могат да бъдат подадени на място в административната сграда на „ПФК Левски“, гр. София, ул. Тодорини кукли“ №47, по пощата с обратна разписка или ако са подписани с квалифициран електронен подпис по имейл – akcii2023@levski.bg.

Срокът за подаване на заявленията за записване на акции от първия етап е 21.05.2023 г".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левски обяви промените в ръководството след освобождаването на Иво Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички