Левски - ЦСКА 1948 по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Първа лига?


Левски - ЦСКА 1948 по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Първа лига?
Снимка: Lap.bg

3918 0

В днешния съботен ден (15 юли) Левски стартира новия сезон в Първа лига срещу опасния отбор на ЦСКА 1948. Двата тима ще се изправят един срещу друг от 18:45 часа на стадион "Георги Аспарухов", а в мобилно приложение bet365 фаворит, макар и лек, в срещата е отборът на Левски. 

За втора поредна година тези два съперника се срещат на старта на шампионата. Миналата година "сините" загубиха с 0:1 на стадиона в Бистрица, като сега със сигурност ще опитат да стартират с 3 точки в актива си. В края на шампионата пък двата тима бяха разделени  от 3 точки, в полза на "червените". Срещата Левски - ЦСКА 1948 ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Различни подготовки и различна активност на трансферния пазар

Ситуацията за двата клуба през летния трансферен прозорец бе коренно различна. ЦСКА 1948 бе доста активен и обяви не малко нови попълнения. На другия пояс са "сините", които все още нямат входящ трансфер. Наставникът на Левски Николай Костов обяви, че се очакват 2 светкавични трансфера, като всичко е договорено и съвсем скоро трябва да бъдат представени.

Припомняме, че отборът му проведе подготвителен лагер в Правец, където записа две победи - срещу Етър и Марица, а с АПОЕЛ Никозия завърши при нулево равенство. ЦСКА 1948 пък се подготвя в Словения. Там "червените" загубиха от Динамо Загреб и Панатинайкос, победи Сепси и завърши наравно с Марибор. Срещата между Левски и ЦСКА 1948 ще може да наблюдавате пряко по Diema Sport. Левски ще трябва да се бори и с лоша статистика от последните 3 сезона, където няма победа на старта.

История на съперничеството 

Левски срещу ЦСКА 1948 е сред "най-младите" столични дербита, след като "червените" се озоваха в родния елит през 2020 година. За краткото време обаче клубът се установи като един от най-добрите в българския футбол. 

Отборите вече имат натрупани 7 сблъсъка помежду си, в които няма сериозно изявен доминиращ тим, въпреки далеч по-големия опит на Левски. 

До момента все пак "сините" имат 2 победи срещу 1 за "червените", а равенството се оказа краен резултат между двата отбора 4 пъти. Цели 3 мача помежду им са завършили без голове (0:0), а най-категоричната победа е в полза на Левски - 3:0 при първата среща между двата отбора в елита през лятото на 2020 година. 

"Сини" и "червени" са играли само официални мачове и само за първенство, като все още не са се падали един срещу друг за Купата на България. 

Последният двубой между двете селекции беше в средата на май тази година, когато спретнаха и най-зрелищния дуел помежду си - 2:2, като първо ЦСКА 1948 поведе с гол на Чочев, Левски обърна до края на първата част, но в крайна сметка гол на Умарбаев фиксира крайното 2:2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички