"Левски" без грешка срещу "Ботев" на "Герена" от 19 години


"Левски" без грешка срещу "Ботев" на "Герена" от 19 години

627 0

"Левски" се намира в серия срещу "Ботев" Пд на „Герена". Тимът не е допускал грешка в сблъсъците с жълто-черните като домакин вече близо 19 години. Те са победили във всеки един от последните 16 двубоя като домакини.

Общата голова разлика е 54-7 в полза на сините. Домакините са реализирали средно по 3,375 попадения на среща. Най-изразителната победа в периода, а и изобщо в съперничеството между двата тима, е с 6:0. Този резултат е бил фиксиран на два пъти.

Първо на 30 август 1998 година, а след това и на 17 август 2008 година. За последно сините загубиха точки срещу Ботев у дома на 1 юни 1997 година. Тогава те отстъпиха с 0:1. В следващите 16 мача нито един от седемте гола, реализирани от канарчетата, не им донесе нещо от „Георги Аспарухов", пише "Тема спорт".

От 62 изиграни двубоя в столицата само 7 са завършили наравно. Едва ли обаче доста хора си спомнят кога за последно Левски и Ботев направиха реми на „Герена". Това се случи на 10 май 1987 година, като двата тима си размениха по едно попадение.

Любопитното е, че от настоящия състав на сините едва петима са били родени по това време - Минев, който е бил на близо 7 години, и родените през 1986-а Бедоя, С. Александров, Ал. Александров и Лукин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички