Легендата Панов пред Sportline: В "Левски" не е момент за оставки, виновниците са на терена


Легендата Панов пред Sportline: В "Левски" не е момент за оставки, виновниците са на терена

2724 1

Легендарният нападател на "Левски" Павел Панов е на мнение, че моментът не е подходящ за промени, оставки и раздели на "Герена". Пред Sportline.bg бившият треньор на "сините" и член на УС смята, че главните виновници за това 26-кратният шампион на България да играе в долната седмица през остатъка от сезона са футболистите.

"Най-лесно е да има уволнения, оставки... Треньорите и спортните директори най-често го отнасят, а основните виновници са на терена. Те обаче имат договори и са много, затова го отнасят хората, които отговарят за тях. Не е моментът за промени. Сега трябва да се съберат и да обмислят стратегия за втората шестица и да се види едно ново лице на отбора", заяви Панов пред Sportline.bg.

"Такова класиране левскарите не помним да сме имали, но доколко е срам, доколко са възможности и шанс... Не мисля, че мястото в класирането ще демотивира играчите. Купата е най-прекият път до Европа и сега всичко случило се дотук трябва да се забрави и да се концентрират върху мачовете за Купата", коментира той.

Панов е оптимист за шансовете на тима да спечели трофея, въпреки че заяви, че не може да се съди за капацитет в отбора на Стойчо Стоев с оглед на изиграните мачове през пролетта.

"Защо да не могат да спечелят Купата? Няма значение, че съперници са им Черно море, вероятно и Лудогорец. Всички сме 11: 11, а мач с мач не си прилича", посочи бившият голмайстор на "Левски".

Павел Панов е категоричен, че мачът между "Ботев" и ЦСКА в Пловдив, завършил 2:0 в полза на "канарчетата" и изхвърлил "Левски" от топ 6, е бил изцяло в нормите на феърплея.

"Не може да разчиташ на други отбори, било то ЦСКА или "Ботев", и то в последния мач", отсече той.

Запитан за дарителската кампания с акциите ветеранът е категоричен: "Каузата е повече на загуба, отколкото да се спечели нещо. За да съществува един отбор, трябва пълен стадион, публиката да купува клубните материали, да плаща членски внос, а и да привлича сериозни спонсори".

Бившият нападател коментира и новия таран на "сините" Лукаш Гикиевич. "Той не е разкрил напълно възможностите си. Показаното дотук не е на топ ниво. Очаквам в перспектива да разкрие потенциала си", завърши Панов, който има 131 гола със синята фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички