Легенда на Левски: Ходих на мач, момченце на 4-5 псуваше, излязох и не ходих повече


Легенда на Левски: Ходих на мач, момченце на 4-5 псуваше, излязох и не ходих повече
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

5386 0

Легендата на Левски Стефан Абаджиев говори за любимия си клуб, като се върна и във времето назад, за да си припомни "сини" истории. Той отсече и най-важните думи за привържениците на отбора - "духът на Левски е жив още".

"Само хубави спомени имам. При нас се казваше така: „В България има 7 милиона и 8 милиона са левскари“. Духът на Левски е жив още. В момента не може да се каже, че има футбол, защото е много подчинен на новите партии. Винаги съм бил далеч от политиката. Всички играчи по моето време бяха членове БКП. Ако не си член, нямаш никакви шансове.

Аз бях единственият, който не беше член. Имах един покровител, който тогава беше по-голям и от Тодор Живков. Когато излизах в чужбина, ми задраскваха името и трябваше да ходя при него и отново ми го вкарваха. Имах динамика, за която казваха, че съм 15 години преди моето време" - започна Абаджиев пред колегите от "Дспорт".

Той си припомни и последня път, в който е бил на стадиона. Абаджиев е останал неприятно изненадан от младо момченце, което е псувало. Легендата признава, че от онзи момент не е ходил на други срещи.

"Гледах дербито по телевизията. Веднъж ходих на стадиона. По време на мача изживях едно чувство на развитие на младото поколение. Младото момченце на 4-5 години беше с шалчето и псуваше. Така излязох от стадиона и повече не ходих по мачовете, защото нямаха повече основи да се развиват" - споделя Абаджиев.

Междувременно Левски даде старт на седмицата на почит за Гунди: Първи епизод - Еузебио и „Heróis Não Morrem” (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички