Към днешна дата: Левски остава №1 по фенове в мрежата, отбори №2 и 4 изненадват


Към днешна дата: Левски остава №1 по фенове в мрежата, отбори №2 и 4 изненадват
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3682 0

Левски е най-следваният български елитен отбор в социалните мрежи. Това разкри проверка на вестник "България Днес". "Сините" имат общо 223 100 последователи във Фейсбук и Instagram - 144 000 и 79 000 съответно.

Голямата изненада!

И тук идва голямата изненада - на второ място не е ЦСКА, а Лудогорец. Шампионите са следвани в двете мрежи от общо 172 600 души, което е с почти 4000 повече от последователите на "червените".

Четвъртият най-следван наш клуб също е изненадващ

Отборът с най-много титли в България - 31 на брой, има 166 800 феновете в социалните мрежи. Изданието отбелязва, че акаунтите на ЦСКА са направени през 2016 година наново.

Втората голяма изненада!

Друга голяма изненада в тази класация е четвъртото място, което се заема не от някой от пловдивските грандове, а от ЦСКА 1948 (96607 фенове). Това е странно, предвид факта, че мачовете на тима са сред най-малко посещаваните в първенството.

Важно! Това не отразява съотношението на феновете!

Вестникът пише, че все пак последователите в социалните мрежи не отразяват обективно съотношението на феновете на родните отбори. За съжаление, в България не се води официална статистика за публиката на всички мачове през сезона, а статистика за телевизионния рейтинг на тимовете също няма. A eто кой играч на ЦСКА 1948 се прицели в Манчестър Сити. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички