Курдов пред SL: Левски - ЦСКА без публика ще е поредната глупост


Курдов пред SL: Левски - ЦСКА без публика ще е поредната глупост

4774 0

Бившият футболист на Левски и настоящ треньор на Марица - Петър Курдов, осъди проявите на някои от "сините" фенове в последните два мача на отбора. Както е известно, на дербито с Лудогорец привърженици издигнаха плакат "Кажи "да" на расизма", с който рискуват да донесат сериозно наказание на своите любимци. Вчера пък, на мача с Марек (1:1) някои от гостуващите фенове влязоха в конфронтация с част от агитката на дупничани.

"В Македонския край се играе много трудно. Там публиката силно обича отбора си и напрежението ескалира, особено когато идват силни отбори. Въпреки това тези размирици между феновете са недопустими. Не одобрявам случилото се в Дупница", категоричен е "синята" легенда пред Sportline.bg.

"Темата за расизма е деликатна. Това е необратим процес, футболът се играе от хора от различни раси и религии. Но футболът трябва да носи удовлетворение на феновете и на практикуващите го, заради което аз казвам "Не на расизма!"

Курдов е на мнение, че Българският футболен съюз няма да допусне вечното дерби на 25 октомври да се играе пред празни трибуни. Въпреки това заплахата от подобно наказание е реална.

"Ако накажат Левски да играе с ЦСКА пред празни трибуни, това ще е поредната глупост, отсече той. - Не може Левски - ЦСКА да се играе без публика, не вярвам Боби да го допусне, защото това ще рефлектира върху неговата работа и върху тази на футболния съюз. Той е разумен човек, не вярвам да го допусне. Ако това се случи, смятайте, че ще има още по-голяма разправия, напрежението ще ескалира. По-скоро ще накажат "сините" с парична санкция", убеден е Курдов.

ПЕТЪР КУРДОВ ПРЕД SL: НЯМА КОЙ ДА БИЕ ЛЕВСКИ, АКО ИГРАЕ КАКТО С ЛУДОГОРЕЦ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички