Петър Курдов пред SL: Няма кой да бие Левски, ако играе както с Лудогорец


Петър Курдов пред SL: Няма кой да бие Левски, ако играе както с Лудогорец

4081 1

Бившият нападател на Левски Петър Курдов вярва във възможността "сините" да станат шампиони. За целта обаче тимът на Георги Иванов-Гонзо трябва да играе така, както срещу шампиона Лудогорец, победен с 3:2 в предишния кръг.

Както е известно, в мача от 11-ия кръг "сините" завършиха 1:1 с Марек и показаха колеблива игра.

"Не успях да гледам мача с Марек, тъй като бях ангажиран с Марица, но разбрах, че са изпуснали дузпа. Ако я бяха вкарали, мачът щеше да се развие положително за Левски, но, както видяхме на Лудогорец - Реал (Мадрид), всеки изпуска, дори и Роналдо. Ако Левски играе както срещу Лудогорец, не мисля, че има отбор, който ще ни бие", категоричен е треньорът на Марица пред Sportline.bg.

Въпреки че признава, че не е запознат много добре с качествата на Божидар Краев, Курдов е на мнение, че талантът трябва да получава доверие, както в мача с Марек, където започна титуляр.

"Който започва мача, има качествата да е титуляр. Друг е въпросът дали той има такова намерение. Според мен трябва да се залага на българските играчи, на талантите от школата. Когато имаше закон в БФС и Държавата се грижеше за футбола, не можеше да излезеш в чужбина до 28-годишна възраст. Така нашите играчи се утвърждаваха в България и пълнеха стадионите. А сега всеки по-добър футболист бива продаван в чужбина, за да се издържат клубовете. Препоръчвам да се даде ход на реформа като в Турция, където в "Б" и "В" група нямат право да привличат чужденци, а в първия ешелон могат да вземат само трима. Резултатът е препълнени стадиони и разпродадени абонаментни карти", разясни Петър Курдов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички