Левски не показа милост и вкара 7 гола на Септември (Симитли)


Левски не показа милост и вкара 7 гола на Септември (Симитли)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6418 0

Столичният гранд Левски не показа милост и разгроми втородивизионния Септември Симитли със 7:0 като домакин в мач от 1/8-финалите за Купата на България. Билал Бари отбеляза хеттрик за "сините", а по едно попадение добавиха Марин Петков, Георги Миланов, Борислав Цонев и Димитър Костадинов.

Левски започна много агресивно срещата, като веднага притисна съперника си пред вратата му. След 20 минути игра "сините" стигнаха до гол. Билал Бари получи подаване в предни позиции и я заложи за Георги Миланов, който бе набрал скорост по фланга. Миланов успя да центрира в наказателното поле, където Марин Петков засече от близка дистанция и реализира - 1:0!

180 секунди по-късно Левски удвои преднината си. Тимът на Септември допусна груба грешка при изнасянето на топката и я загуби точно пред наказателното си поле. "Сините" организираха бърза атака, след която последва центриране в наказателното поле. Билал Бари се озова на точното място, за да засече с глава и да вкара попадение за Левски в трети пореден мач - 2:0!

Пет минути по-късно, в 27', Левски се добра до трето попадение, а голът отново бе дело на Билал Бари. Нападателят бе непокрит в наказателното поле и получи подаване от Андриан Краев, което завърши с лекота във вратата на Симитли - 3:0!

В следващите минути "сините" свалиха оборотите, а пък Септември трудно изнасяше играта в предни позиции. След почивката Левски стигна до четвърти гол. В 68-ата минута топката бе центрирана от корнер, а вратарят на Симитли излезе неразчетено. Топката мина зад гърба му, а това позволи на Георги Миланов да вкара на празна врата - 4:0!

Три минути по-късно падна още един гол във вратата на Септември. Този път Иван Горанов даде асистенцията, като центрира от левия фланг за Билал Бари, който бе на точното място в точния момент, за да засече топката във вратата на противника и да оформи своя хеттрик - 5:0!

В 80-ата минута Левски реализира шесто попадение. Влезлият като резерва Борислав Цонев успя да се разпише, след като завърши чудесно организирана атака на "сините" - 6:0! Две минути по-късно се стигна и до седмо попадение, реализирано от Димитър Костадинов, втора асистенция за Горанов в мача - 7:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Отборът на Левски е амбициран да достигне до финала на Купата на България и да спечели трофея. Наставникът на "сините" Станимир Стоилов заяви преди срещата със Септември Симитли, че желанието на всички в клуба е да спечелят този трофей, като това е основната цел пред отбора през този сезон.

За целта столичани трябва да се справят с отбора от Симитли, който заема 14-о място във Втора лига и много близо до зоната на изпадащите. Тимът обаче със сигурност ще е мотивиран да се представи на максимално високо ниво срещу клуб от ранга на Левски, и то на стадион "Георги Аспарухов".

За днешния двубой Станимир Стоилов ще направи много ротации в състава си, като се очаква да се даде шанс на по-млади футболисти, както и играчи с по-малко игрово време от началото на сезона. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Гьоко Зайков, Ивано Горанов, Георги Миланов, Билал Бари, Димитър Костадинов, Хосе Анхел Чембърс, Мартин Петков, Марин Петков, Андриан Краев, Драган Михайлович

СЕПТЕМВРИ: Антонио Тута, Кристиян Михайлов, Димитър Митев, Крум Николов, Васил Божинов, Запро Динев, Китан Василев, Йоан Петров, Христо Младенов, Анатоли Лулейски, Кирил Грозданов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички