Кристиан Димитров от Левски с коментар за добрата форма на отбора, конкуренцията в защита и "синия" стил на игра


Кристиан Димитров от Левски с коментар за добрата форма на отбора, конкуренцията в защита и "синия" стил на игра
Снимка: БГНЕС

1073 0

Централният защитник на Левски Кристиан Димитров даде интервю пред "Dsport" след трите поредни победи през 'официалната' 2024-та година и преди домакинството на Крумовград от 24-тия кръг на Първа лига (10-и март, 15:15 часа).

За добрата форма, конкуренцията и "синия" стил

"Резултатите влияят позитивно на отбора откъм самочувствие и увереност. Предстои един важен мач с отбора на Крумовград. Този мач не е за подценяване и ще излезем с мисълта да спечелим трите точки. Това е един добър отбор, но смятам, че ако дадем всичко от себе си и сме на максимума, ще спечелим мача. Не ги подценяваме, защото са един интересен отбор. Практикуват добър футбол", започна 27-годишният бранител.

ОЩЕ: Треньорът на Крумовград - Станислав Генчев, "изчетка" феновете на Левски преди мача на "Герена"

"Искам да благодаря на нашите привърженици, че в последните мачове създават една много добра атмосфера за футбол. В Благоевград и Пазарджик бяхме гости, но се чувствахме като домакинския отбор. В неделя атмосферата както за нас, така и за феновете, ще е много добра", изрази увереност Димитров.

Кристиан Димитров

Относно конкуренцията в състава на Николай Костов той обясни: "Всички са много добри защитници. Колкото е по-голяма конкуренцията, толкова е по-добре за всеки един от нас. Всеки има своите плюсове. Който заслужава, той играе".

"Както аз, а мисля, че и целият отбор сме в много добре физически. Направихме една много добра и пълноценна подготовка в Турция. Условията бяха наистина много добри. Смятам, че както аз, така и отбора сме много добре подготвени. Мисля, че това се вижда", продължи бившият играч на Ботев Пловдив и Хайдук Сплит.

ОЩЕ: Левски отговори подобаващо на Ивков преди срещата с Лицензионната комисия

"Играем атакуващо и рисково за нас защитниците, защото играем човек за човек. Ние практикуваме такъв футбол, защото искаме да пресираме високо противниците ни, за да не могат да играят много с топката".

"Ние не сме отбор, който се защитава. Нито срещу Лудогорец, нито срещу ЦСКА сме излизали в глуха защита, които са от водещите отбори в първенството. Играем атакуващ футбол. Правим го дори в мачовете, когато сме били с човек по-малко. Държим се все едно сме 11 на 11", завърши интервюто си защитникът на Левски.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Двама "сини" футболисти пропуснаха тренировката на Левски на 7-и март!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички