Край на сагата - Левски ще плаща трансферна сума на Ботафого ПБ за нападателя Велтон


Край на сагата - Левски ще плаща трансферна сума на Ботафого ПБ за нападателя Велтон
Снимка: БГНЕС

3803 0

По всичко изглежда, че Левски ще се сдобие с нов централен нападател по време на зимната пауза в българския футбол!

Дълго време "сините" водеха преговори с бразилския Ботафого ПБ за услугите на левия бек Цунами и тарана Велтон. Първият вече пристигна в България и подписа с клуба, но трансферът на втория се бавеше, тъй като двете страни не можеха да постигнат договорка помежду си.

Една медия в Бразилия обаче подвигна "завесата" и от нейна публикация става ясно, че Велтон все пак ще облече синия екип, но 26-кратните шампиони ще трябва да платят малка трансферна сума за него!

"Jornal de Paraiba", че Левски ще изплати на Ботафого 300 000 бразилиски реала или иначе казано - около 45 000 евро! Изданието добавя следното:

"Велтон бе един от най-евтините играчи в състава на Ботафого и определено може да се определи като един от най-големите успехи за ръководството що се отнася до ефективността му и платените за него пари. Велтон изигра 39 мача за клуба от Параиба, в които отбеляза девет гола и направи четири асистенции през 2021 година".

Очакванията са Велтон да кацне в България в първите дни на новата година и заедно със съотборника си Цунами да се насочи към "Герена" за медицински прегледи. През вчерашния 21 декември пък се появи информация, че "сините" имат и резервен вариант, ако трансферът на нападателя все пак пропадне - вижте повече в тази статия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички