Костадинов разкри за тайна среща с Мило Борисов и какво са се споразумели


Костадинов разкри за тайна среща с Мило Борисов и какво са се споразумели
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

9066 0

Председателят на сдружението "Левски на левскарите" - Димитър Костадинов, разкри за тайна среща между него, част от сподвижниците му и шефа на главния спонсор на клуба - Мило Борисов. "Синият" фен заяви, че това, което Наско Сираков и "Palms Bet" се опитват да прикрият, е, че букмейкърът има свой човек в управлението на клуба.

"Всичко това (противоречащи си цитати на спонсора, б.а.) се опитва да прикрие едно - че спонсорът има човек в управлението на компанията. Това УЕФА го забранява. Това е абсурдно и забранено. Това е шизофрена ситуация. Наско Сираков каза през 2020 г., че опцията "бащица" не важи, а ще се търсят множество по-малки спонсори.

Оказва се, че привържениците дават повече пари от основния спонсор. Финансовият поток, който минава през джоба на левскаря, е в пъти по-голям от този на генералния спонсор", заяви Костадинов пред "Мач Телеграф".

Председателят на сдружението твърди, че с хората, които го подкрепят, са заподозрели спонсора още през пролетта на 2022 г., когато клубът се обърна към феновете си за помощ. "Ние искахме да седнем на една маса със спонсора, но те не пожелаха да седнат с нас. Още тогава усетихме сигнал, че те решават да се дистанцират", посочи той.

"На 11 март имахме среща с Мило Борисов. Това обаче беше тайна и за нея не се знае. Ние предложихме два варианта, като и в двата генералният спонсор е застъпен. Първият вариант - мажоритатния собственик оставя акциите в клуба. Тръст "Синя България" свиква събрание, с които заедно да изберем хората, които да управляват. Това са Ивайло Ивков и Станимир Стоилов с техните екипи.

Тогава спонсорът каза, че малка група ще му вземе акциите. Заради това искахме акциите да отидат в Станимир Стоилов. Вариант "Б" - компаниите, които управляват, да излязат с лицата си и да управляват. Ще ги подкрепим. Още чакаме отговор. Тогава той ни каза, че ще им трябва време. Все още чакаме среща", твърди Костадинов. А Иво Ивков по-рано заговори за договор за източване на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички