Който иска да гледа родното първенство по телевизията - ще плаща


Който иска да гледа родното първенство по телевизията - ще плаща
Снимка: БГНЕС

1128 0

Вариантът за създаване на платен канал за мачове от “А” отново ще бъде обсъден, след като в петък изтича срокът за плащане за настоящия сезон от ТV7. Последният срок за превод на сумата от порядъка на 2 млн. лева изтича днес, но няма никакви индикации какво ще се случи информира в-к "Преса".

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов е готов да предложи за дискусия във футболната управа нова формула за излъчване на родните мачове.

“Каква ще е разликата ако други вземат правата?" - запита босът на “белите”.

"Ще предават по един мач на уикенд, защото е скъпо излъчването. Това не ни удовлетворява. Единственият начин е договорка с кабелните оператори с милиони абонати. В техните мрежи да бъде пуснат платен канал, специално за “А” група, а защо не и с друг спорт. Операторите да прибавят месечно към таксата си по 2 лева, 3 лева или колкото изчислят - услугата ще е подобна на това да си плащаш допълнително за филмов канал, например. 200 000 от абонатите им да плащат, ще е добър старт. Другото вече сме го опитали и виждаме, че през година настава криза с тв правата.”  - завърши Стефанов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички