"Кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов" - "Синя Приказка" не се впечатли от думите на Мъри за Левски


"Кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов" - "Синя Приказка" не се впечатли от думите на Мъри за Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

15593 0

В последните часове се появиха няколко откъса от интервю на Станимир Стоилов за подкаста "Код Спорт", в които бившият треньор на Левски засяга най-различни теми от българския футбол.

Популярната сред "сините" фенове страница в социалната мрежа Фейсбук, която наскоро отново се активизира - "Синя Приказка", обаче не се впечатли от думите на Мъри, касаещи 26-кратните шампиони на България.

"Кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов"

"Очаквах в интервюто си Мъри да излезе и най-после да покаже онези документи и информация за това кой колко задължения е натрупал през годините. Спомняте си добре, че на последната си пресконференция, когато си тръгваше, той заяви, че Сираков му е дал тази информация и той я има. Но вече близо година я крие", започва постът на "Синя Приказка", а след това се допълва:

Станимир Стоилов

"И ако не я покаже, тогава от всички ще излезе най-фалшив той, защото най-много ревеше тая информация да стане публична. Да не говорим, че още когато беше в Левски, Сираков се съгласи да излязат двамата пред хората и да кажат всичко това, но самият Мъри отказа и отмени пресконференцията".

"Синя Приказка" припомня и че "още тогава попитах кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов, но за момента отговора ще си го запазя за мен".

ОЩЕ: Станимир Стоилов: Българският футбол е тотално изостанал, Левски беше докаран до фалит!

В следващите редове от публикацията пък се засяга името на Драган Шолак, както и пререканията между Наско Сираков и част от феновете на Левски!

*"Синя Приказка" подчертава, че не отрича постигнатото от Станимир Стоилов, но пише всичко това "защото някои от изказванията на Мъри са некоректни и не кореспондират с пълната реалност".

Публикуваме целия пост на "Синя Приказка" без редакторска намеса:

"Очаквах в интервюто си Мъри да излезе и най-после да покаже онези документи и информация за това кой колко задължения е натрупал през годините. Спомняте си добре, че на последната си пресконференция, когато си тръгваше, той заяви, че Сираков му е дал тази информация и той я има. Но вече близо година я крие. И ако не я покаже, тогава от всички ще излезе най-фалшив той, защото най-много ревеше тая информация да стане публична. Да не говорим, че още когато беше в Левски, Сираков се съгласи да излязат двамата пред хората и да кажат всичко това, но самия Мъри отказа и отмени пресконференцията. Още тогава попитах кой и какво дръпнаха ръчната на Стоилов, но за момента отговора ще си го запазя за мен. Фалшивост също е да ходиш и да се срещаш с Шолак зад гърба на Сираков. Фалшивост е и да си тръгнеш, когато разбереш, че Шолак няма да идва. ''Някой гледал отстрани до като фалирват Левски'', казва Мъри. Това най много се отнася за самия него. Защото както се знае, Сираков още преди да вземе акциите, му предложи да ги вземат двамата и да дойдат и да спасят клуба. Стоилов категорично отказа, дори думите му бяха - не ме занимавайте с глупости. И Наско ги взе сам, знаейки много добре какво го чака. А Стоилов цяла година гледаше отстрани. Кога се съгласи да дойде - когато Наско намери спонсор. Със спонсор и сигурни пари зад гърба си, както и с редовно плащане на заплати на играчите, е много по лесно да се работи, да се намират по добри играчи и да се мотивират да играят. Той със спонсор зад гърба си докара 3-4 ментета, а кво да говорим, ако беше работил без спонсор. Но аз не отричам направеното от него, не съм като сдруженците някой нещо като ми е крив и да му отричам качествата и направеното от него. Казвам го това, защото някои от изказванията на Мъри са некоректни и не кореспондират с пълната реалност тогава. А най-наглото му беше, че Сираков водил безмислени спорове с феновете. Вие да сте видяли Сираков да се занимава с тях - никога не го е правил. Един единствен път им отговори и това беше когато ги сиктирдоса и то защото беше провокиран от журналист с въпрос за тях. Те са хората, които водят спорове и войни с него, те са тея, които го обиждат, псуват - него и семейството му, дори му пожелаха и смъртта. Както и са те хората, които бранеха някои от предишните собственици до като те съсипваха клуба и натрупваха задълженията...".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Нищо не може да ме откаже": Защо Мъри се заканил на Гриша Ганчев посред нощ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички