Станимир Стоилов: Българският футбол е тотално изостанал, Левски беше докаран до фалит


Станимир Стоилов: Българският футбол е тотално изостанал, Левски беше докаран до фалит
Снимка: Lap.bg

3517 0

Бившият футболист и старши треньор на Левски Станимир Стоилов бе гост в подкаста на "Код Спорт", където му бе зададен следният въпрос:

"Още ли стоиш зад идеите си за състоянието на терените у нас и за времето, в което се играе футбол в България? Ти се оказа прав, но си навлече негативни подмятания, мнозина те нарекоха "синоптик"...".

Отговорът на Мъри

"Не се плаша от тези неща. Глупостта ходи по хората. Тези същите цял живот си измислят някакви оправдания и ме наричат под някаква форма. Накрая винаги аз се оказвам прав. Както и да те наричат, важно е какво ти е зад гърба оставeно. CV-то е важно, както казваме във футбола, а там са титли и купи".

"Аз искам просто условия за футбол и продължавам да искам. В България нищо не се е променило кой знае какво. Малко се подобриха терените. 'Малко' казвам, защото не е достатъчно. Отново играем на ниви, на замръзнали терени, на лоши условия за хората...", обясни Стоилов и продължи:

Станимир Стоилов

"Различни видове предложения правихме, различни видове начини предлагахме да се промени и да се подобри... Единственото, което чуваш в България е "Няма как да стане и не може да стане!". Това е първият отговор, който чуваш от всеки вид ръководител или треньор. Винаги имаме някакво извинение".

"Българският футбол е тотално изостанал. Говорим за стадионите само, но вижте ни базите - само два отбора имат база в България. Срамни сцени... Инвестират се милиони във футболисти...".

"Левски беше докаран до фалит"

"Най-големият клуб - Левски, беше докаран до фалит. И то защо? Защото не можеш да го управляваш. Или защото инвестираш във футболисти, които нищо не могат да донесат на клуба. След като клубът се показа с такива възможности за година и половина - две и се вижда колко може да печели... Но никой не го интересуваше, никой не искаше да го интересува. Ден да мине - друг да дойде! А и не знаят - незнанието и незаинтересоваността е голямо нещо", констатира наставникът на турския Гьозтепе и добави още:

Станимир Стоилов

"Иначе на приказки - всякакъв вид прякори могат да ти измислят, всякакъв вид лъжи... Да работиш в Левски и да наблюдаваш как фалира клуб или да рушиш всеки ден нещо и да си зариваш главата в пясъка е престъпление. При клуб, който ти гарантира само от привържениците над 70% от бюджета! Под всякаква форма - билети, екипировка, всичко. Това да го имаш и ти да си затваряш очите или пък да водиш някакви безсмислени разправии с привържениците, като всички са на една страна...".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Станимир Стоилов от Измир: Заговори за фалш и разкри какво трябва да подобри Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички