Кой е Мариос Илия? Спряганият за нов нападател на Левски - без трофей, но верен


Кой е Мариос Илия? Спряганият за нов нападател на Левски - без трофей, но верен
Снимка: Lap.bg

5869 0

Ръководството на Левски приключи лятната си селекция и вече гледа към зимния трансферен прозорец. "Сините" дори вече са набелязали едно от потенциалните си нови попълнения.

Кипърец акостира на "Герена"?

Изданието "Kerkida.net" съобщава, че Николай Костов следи изявите на местен футболист. Става въпрос за 27-годишния нападател на Етникос Ахна Мариос Илия.

Информацията гласи, че очакванията са следващата дестинация на играча да е стадион "Георги Аспарухов". Това по всяка вероятност ще се случи най-рано през януари.

Става ясно също, че родният гранд вече е изпращал скаути, които са наблюдавали на живо футболиста. Клубът ще продължи да следи кипърския състезател. Към него интерес проявяват също тимове от Румъния, но Левски води надпреварата.

Кой е Мариос Илия?

Почти цялата си кариера нападателят прекарва в сегашния си клуб. Той стартира от юношеските формации, а през 2014-а година прави официалния си дебют. 2 години по-късно преминава в АЕЛ Лимасол.

Не успява да се утвърди в новия си тим и през 2018-а г. е преотстъпен в Алки Ороклини. През следващото лято се завръща в Етникос, където прекарва нови 3 години. През изминалия сезон играе под наем в местния гранд АПОЕЛ Никозия, а след края на кампанията отново облече фланелката на "ахниотес". С нея той има записани 121 мача, 30 гола и 5 асистенции. Все още няма трофей във витрината си.

Междувременно станаха ясни съдиите на дербито между "сините" и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички