Кой е Жорди Гомес и с какво може да помогне на Левски


Кой е Жорди Гомес и с какво може да помогне на Левски
Снимка: Gulliver/GettyImages

2566 0

Днес в медийното пространство се появи новината, че отборът на Левски преговаря с испанския халф Жорди Гомес. Различни медии дори твърдят, че полузащитникът е в София, където преминава медицински прегледи и се очаква до края на седмицата да се споразумее с 26-кратните шампиони на България.

Безспорно играч с визитката на Гомес ще бъде в плюс за Левски. Той е роден в Барселона и очаквано мечтите му са свързани с каталунския гранд. Той започва да тренира в Ла Масия, а през 2006 година изиграва първия си и единствен мач за тима. Той се появява като резерва през втората част в мач от турнира за Купата на Краля.

След като вижда, че в Барселона няма бъдеще за него, Гомес поема към Еспаньол, но и там не успява да се наложи. Поради тази причина е пратен в Англия, където под наем играе за Суонси. Следват трансфери в Уигън, Съндърланд, Блекбърн и Райо Валекано, преди да се стигне до преговор с Левски.

32-годишният халф постига най-големите си успехи в кариерата именно с екипа на Уигън, за който изиграва 142 мача във всички турнири и вкарва 20 гола. Освен това през 2013 година печели ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички