Клуб от Първа лига се раздели с трима и обяви контроли с Левски, Литекс и още два тима


Клуб от Първа лига се раздели с трима и обяви контроли с Левски, Литекс и още два тима
Снимка: Levski.bg

3030 0

Ботев Враца, който запази мястото си в Първа лига и за сезон 2023/24, обяви раздяла с трима футболисти чрез съобщение на официалния си сайт. Освен това врачани посочиха четири български тима, сред които и Левски, с които ще премерят сили в приятелски срещи по време на паузата между сезоните.

Част от Ботев Враца няма да са Лукас Брамбила, чийто договор изтича и няма да бъде подновен, както и Клери Сербер и Том Рапнуи, които пък бяха под наем от френсия Тулуза. Колкото до контролите - те ще са срещу три елитни тима в лицето на Левси, Черно море и Локомотив София, както и срещу Литекс.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

"Ботев ще започне лятна подготовка на 17 юни (събота) в 18:00 часа на стадион „Христо Ботев“ във Враца. Отборът ще се готви в домашни условия до старта на първенството в средата на месец юли. На 14 юни Ботев ще разбере програмата си в Първа лига, тъй като за тогава е предвиден жребият за новото първенство.

В подготвителния период Ботев ще изиграе 4 контролни срещи. Първата проверка е срещу Литекс на 24 юни във Враца. На 29 юни е предвиден спаринг срещу Черно море, който ще се играе в Правец. Последните две проверки ще в София през юли, а съперниците са Локомотив София и Левски, като допълнително ще бъдат уточнени точните дати на мачовете.

Договорът на Лукас Брамбила с Ботев изтече и той няма да бъде подновен. Същото се отнася за Клери Сербер и Том Рапнуи, които бяха с договор под наем от френския Тулуза и също няма да бъдат част от клуба през следващия сезон" - написаха от клуба.

За контролата по всяка вероятност най-сетне Хосе Кордоба ще бъде готов за игра за Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички