Камбуров няма спирка срещу Левски, а Стара Загора отново остана непокорена от "сините"


Камбуров няма спирка срещу Левски, а Стара Загора отново остана непокорена от "сините"
Снимка: Официален сайт на Левски

9707 0

Единственият отбор, който подчини Левски като гост през настоящия сезон - Берое, не успя да стори това и у дома. Заралии поведоха с 1:0 на своя столичен опонент през първото полувреме, но "сините" се добраха до равенството през втората част и в едно от двете дербита в Първа лига този уикенд точките бяха поделени. 

В края на първото полувреме удари часът на Мартин Камбуров, който минута преди края на първите 45 минути се разписа след страхотно подаване на Минчев, реализирайки 21-и си гол срещу 26-кратните шампиони. 

В 53' обаче голмайсторът на Левски - Найджъл Робърта, успя да довкара отбита топка от Перниш след удар на Алар и да възстанови паритета между двата отбора - 1:1 краен резултат. По този начин вече 5 поредни мача "сините" нямат победа над Берое, а в последните 7 години в Стара Загора столичани имат само 1 победа. 

По-големият проблем за Левски е фактът, че не успя да скъси разликата с Лудогорец на върха в класирането. "Орлите" гостуват на ЦСКА в София в неделя вечер и евентуална загуба щеше да помогне на "сините" да се доближат на 4 точки от лидера. В момента софиянци са с 38 точки, а Берое събра 25 пункта. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Поделено беше владението на топката в началните минути на срещата, но първата опасност беше в полза на "сините". При центриране в наказателното поле Станислав Иванов успя да овладее добре и с гръб към вратата намери Хали Тиам на границата на наказателното поле. Фронтално срещу вратата халфът стреля, но право в ръцете на Душан Перниш. 

В следващите минути Берое изглеждаше по-опасният отбор, а в 23' домакините получиха страхотен шанс да поведат. След центриране от корнер Иван Бандаловски беше останал абсолютно непокрит и стреля от воле, но покрай вратата на Милан Миятович - сериозен пропуск на юношата на Левски. 

Скучното първо полувреме изглеждаше, че ще приключи при равенство, но минута преди края се стигна до гол. Иван Минчев получи топката отляво в половината на Левски, успя да напредне и центрира към далечната греда. Там нито Ейолфсон, нито Карагас бяха покрили Камбуров, който засече успешно във вратата на "сините" - 1:0 и пореден гол на легендарния нападател срещу Левски (21 до момента). 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' Робърта успя да се разпише, но заради засада точното му попадение не беше зачетено. Само минута по-късно обаче равенството беше възстановено. Страхотно центриране в наказателното поле и хитра игра с тяло на Дени Алар позволи на австриеца да се озове на стрелкова позиция. Той стреля силно, но Душан Перниш изби. Топката обаче беше засечена от Робърта и той направи 1:1.

Само 5 минути след изравнителния гол се стигна до сериозна опасност за Берое, и то без да има индикации, че домакините могат да стигнат до добро положение.  Недобре изчистена топка стигна до непокрития Педро Еуженио и той можеше да разкъса с шута си мрежата на Левски. Португалецът обаче се опита да намери Мартин Камбуров, но го направи нескопосано и провали страхотната възможност за тима си.

В 77' гостите можеха да се доберат до скъпоценно попадение, като Живко Миланов стреля директно от пряк свободен удар, но топката профуча с малко встрани от вратата на Душан Перниш. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Берое: Душан Перниш, Ерол Алкан, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Ибрахима Конте, Александър Василев, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Иван Минчев, Педро Еуженио

Левски: Милан Миятович, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Живко Миланов, Иван Горанов, Хали Тиам, Станислав Иванов, Паулиньо, Найджъл Робърта, Мартин Райнов, Дени Алар

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Както е известно, в Стара Загора настъпи сериозна промяна спрямо първата среща с Левски. Александър Томаш беше уволнен, а на негово място дойде легендата на "сините" Димитър Димитров - Херо. След паузата бившият селекционер на България записа и първия си успех начело на тима с 3:0 като гост на Дунав в Русе. С победата Берое се изкачи на 8-о място с актив от 24 точки и е в позиция за атака на местата в топ 6 преди разделянето на първенството на "първа шестица" и "втора осмица". 

Левски от доста години насам успя да намери постоянство в играта си и се намира на 2-о място в класирането с 38 точки - цели 7 зад Лудогорец. Причината за голямата разлика е формата на "сините" извън дома, тъй като възпитаниците на Петър Хубчев имат 4 победи, 2 равенства и 2 загуби извън "Герена". В последните 7 години 26-кратните шампиони имат само една победа в Стара Загора, печелейки с 0:4 през април 2018. Преди това последната победа бе от 2012 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички