Кали Тиам си спомни за времето в Левски и даде съвет на "сините" за финала срещу ЦСКА


Кали Тиам си спомни за времето в Левски и даде съвет на "сините" за финала срещу ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Левски

2845 0

Бившият играч на Левски Хали Тиам коментира ситуацията и актуалните събития около бившия си отбор в интервю пред „Спортал“. В момента той играе за турския елитен Алтай, но тимът вече изпадна във второто ниво на турския футбол.

„Винаги следя новините за Левски, разбира се, а ако имам време, гледам и мачове от българското първенство. Също така съм много щастлив, че Левски стигна до финала за Купата, който ще бъде много специален, защото е срещу най-големия съперник. Обмислях да подкрепя отбора лично, но имаме още два мача от сезона“, започна Тиам.

„След Левски пристигнах в Измир, за да помогна на Алтай да постигне целта си и да се върне в Суперлигата след 18 години. Успяхме с това, но тази година имахме по-сложен сезон. Тук в Турция конкуренцията е много висока, всеки един мач е труден. Имахме добър отбор, но във футбола става дума за отделни моменти. Имахме наистина лоши моменти - контузени играчи, болни футболисти с COVID. За мен, когато се случи нещо негативно, не се фокусирам върху причините, а върху това как да се справям по-добре.

Той даде своята гледна точка и за предстоящия финал за Купата на България.

„Относно моментната форма на Левски, ние сме фаворит в мача. Но не трябва да забравяме, че финалът за Купата е в един мач. Това е само един момент и трябва да знаем, че всичко може да се случи“, сподели Доктор Тиам, както е известен сред „сините“ фенове.

Бившият футболист на Левски си припомни и загубения финал от Славия през 2018 година, когато „сините“ отново бяха считани за фаворит.

„Спомням си нашия финал срещу Славия, който все още е кошмар за мен. Бяхме МНОГО по-добър отбор от Славия. Те имаха само един удар към нашата врата за 120 минути, дори не стигнаха до нея, но спечелиха финала. Така че най-големият капан е да мислиш, че вече си спечелил мача преди двубоя. Това, което съветвам всички левскари, е да бъдат ФОКУСИРАНИ само върху следващия мач. Да не мислят, че играят финал и трябва да вземат Купа, а да мислят, че това е мач, в който просто трябва да победят, играейки без напрежение.

Във всяко едно дерби с ЦСКА ние бяхме като ЕДИН човек на терена – от футболистите до феновете и персонала, който беше зад нас. Само Левски може да бъде герой в деня на финала и играчите трябва да знаят това“, завърши полузащитникът.

Вижте още: Отлична новина за Станимир Стоилов преди големия финал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички