Жорди Гомес за Стоичков: Бързо разбрах, че е враг номер 1 на "Герена"


Жорди Гомес за Стоичков: Бързо разбрах, че е враг номер 1 на "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

1276 0

Едно от звездните попълнения от това лято в Левски - Жорди Гомес, заяви, че разликата при новия треньор най-вече се усеща в тактическата част и именно на това набляга Делио Роси. 

"Не е добре, когато треньорът е уволнен. В този бизнес обаче е така и трябва да го приемаме и да продължаваме. Делио Роси е бил тук само малко повече от седмица. Смятам, че се опитва доста бързо да наложи идеите си на отбора, да ни накара да играем по начина, който той разбира играта. Работим много както тактически, така и физически. Вървим по правилния път в момента

Най-голямата разлика за мен е, че работим страшно много в тактически план. Работим по движението ни във фаза атака. Това е много добре за целия тим, защото всички ще разберат как Делио Роси иска да играем. Ще имаме резултати с този начин на работа, сигурен съм", сподели Гомес пред "Меридиан мач".

Испанецът също така коментира и Христо Стоичков, когото определи, че е легенда при пристигането си, но сега сподели малко по-различно мнение. "Да, казах, че Стоичков е легенда, когато ме попитаха, но бързо разбрах, че е враг номер 1 тук, че не е желан. Той е играл за големия враг и разбирам това противопоставяне".

Относно ситуацията около бившия му клуб - Барселона. "Мисля, че Барселона се справяше прекрасно в последните години. С играчи като Меси те спечелиха всичко. Сега обаче изглежда, че Реал Мадрид е над всички. Те спечелиха три пъти Шампионска лига в рамките на 4 сезона. Те са по-добри в момента и затова бе нормално да бият така за Суперкупата. Загубата на Неймар също е страхотен удар за Барселона, но те са много голям клуб. Израснал съм там, знам как се работи, така че съм напълно уверен, че ще се изправят на крака и ще започнат да побеждават отново".

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички