Хеттрик на Мапуку донесе победата на Левски в Благоевград


Хеттрик на Мапуку донесе победата на Левски в Благоевград
Снимка: БГНЕС

4575 0

Отборът на Левски записа първа победа като гост в Първа лига, след като се наложи с 3:0 над Пирин Благоевград. И трите попадения за "сините" отбеляза резервата Жуниор Мапуку, който се появи в средата на втората част на мястото на Сержиу Буш.

С победата 26-кратните шампиони събраха 10 точки в актива си и заемат 4-та позиция. Пирин пък остава без победа в последните си пет мача и с пет пункта заема 11-то място.

Срещата на стадион "Христо Ботев" стартира с териториално превъзходство за Пирин, но не се стигна до опасност пред вратата на Левски.

След 10' "сините" постепенно взеха нещата в свои ръце, но трудно стигаха до наказателното поле на домакините.

В 27' Левски пропусна добра възможност да открие резултата, след като Жорди Гомес центрира от корнер, но ударът с глава на Яблонски излезе в аут.

В началото на второто полувреме 26-кратните шампиони на България наложиха отново натиск, а Прохазка и Вутов опитаха да обстрелвата вратата на Макенджиев, но без успех.

В 68' Пирин изпусна да поведе, когато Рениа бе оставен очи в очи с Митрев, но стреля в аут.

Натискът на столичани даде резултат чак в 74', когато Мапуку откри резултата. Минути по-рано той се появи на мястото на Буш. Нападателят на Левски засече добре с пета центриране в наказателното поле.

13' преди края на срещата "орлетата" останаха с човек по-малко, след като Сандев получи червен картон за груб фаул в гръб на Обертан, който се измъкваше очи в очи с Макенджиев.

В 80' Мапуку вкара и втория си гол в срещата, след като се откъсна сам срещу стража на домакините и лесно покачи на 2:0.

В последните минути на срещата Мапуку оформи своя хеттрик, след като бе изведен от Обертан и останал очи в очи с Макенджиев не сгреши за 3:0.

Преди мача

Отборът на Левски продължава да търси първа победа като гост през сезона, след като допусна поражение с 2:0 от Верея в предишния мач, а преди това направи и само 0:0 с Локомотив Пловдив. 26-кратните шампиони постигнаха първа победа под ръководството на Делио Роси през миналата седмица, когато победиха Дунав с 2:0 на "Герена" и сега се надяват, че възходът на клуба ще продължи и в Благоевград.

Домакините от Пирин пък стартираха прекрасно сезона след победа като гост над евробоеца Ботев Пловдив, но в следващите си четири мача те записаха две равенства и две поражения.

Състави:

Пирин: Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Румен Сандев, Стилиян Николов, Юлиян Попев, Антон Костадинов, Тодор Паланков, Тодор Траянов, Радослав Кирилов, Даниел Младенов, Станислав Костов

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Димитър Пиргов, Давид Яблонски, Иван Горанов, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Роман Прохазка, Габриел Обертан, Антонио Вутов, Сержиу Буш

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички