Жената на Георги Аспарухов - Гунди с уверена прогноза: Тази купа ще е за Левски


Жената на Георги Аспарухов - Гунди с уверена прогноза: Тази купа ще е за Левски
Снимка: Levski.bg

5375 0

Броени дни преди финала за Купата на България между ЦСКА и Левски, съпругата на легендарния футболист Георги Аспарухов - Величка Маркова, даде интервю за "Novsport", в което заяви, че е сигурна в успеха на "синия" отбор на 15 май:

"Тази купа ще е за Левски. Сигурна съм в това. Имаме си музей, в който има място за тази купа. Няма нужда от повече приказки. Просто трябва футболистите на Левски да спечелят след седмица този трофей и да го занесат на стадиона", започна тя и след това бе запитана за представянето на отбора под ръководството на Наско Сираков и Станимир Стоилов:

"Всичи, които обичаме Левски, не можем да бъдем разочаровани от това, което те вършат. Спокойно мога да кажа, че високо оценявам работата им. Наско Сираков застана начело на клуба в много труден момент и това му прави чест. Той се зае с Левски в много труден момент от историята на клуба, когато никой друг не искаше да го направи. Левскарската общност беше разединена, но той прояви характер и взе да управлява клуба в този много труден миг. Винаги съм се изненадвала от нападките срещу него. Наско Сираков не е измъквал Левски от ръцете на някого. Нямаше опашка от желаещи да застанат начело на Левски. Той беше единственият, който се осмели да помогне на любимия за милиони българи клуб".

"Голяма част от левскарската общност е разделена по отношение на Наско Сираков. Едни са за него, а други са против него. За Левски обаче важи правилото, че опре ли ножът в кокала, тогава няма разединение. А за Станимир Стоилов какво да кажа. Той очевидно е много добър треньор и това се вижда от резултатите, които има сега с Левски под негово ръководство", продължи Маркова.

На въпрос какво би разочаровало Гунди сега, ако гледаше футбол, тя отговори така:

"Георги щеше да бъде разочарован от агресията. Агресията по терените и по стадионите. Това би било ужасно за него. Тази агресия той нямаше да може да я преживее, защото за него ходенето на стадиона беше като празник. Георги искаше хората да чувстват ходенето на стадиона като празник, като място, където можеш да отидеш със семейството си. Да заведеш децата си. Да се порадваш на една интересна игра. Така че агресията щеше да го отврати. Левскарската публика не е била агресивна. За него съперникът не беше враг, беше по-скоро спортен противник".

"За да имаме силен национален отбор, то трябва да имаме и силни отбори в родния ни футбол, във вътрешното първенство. В един силен шампионат такова безбрежно царуване като на Лудогорец би било невъзможно. Години наред в Разград стават първи, но колко български футболисти има там. Как да направим така силен национален отбор. Същото се отнася и за останалите отбори у нас. Трябва да се работи с младите български състезатели и то години наред. Това нещо сега сякаш се прави в Левски и още един-два отбора у нас. Кой отбор ще има търпение да си отгледа звезда?", каза още съпругата на легендарния български футболист по отношение на мерките, които трябва да се вземат, за да се издигне родния футбол".

*Всички новини покрай финала за Купата между ЦСКА и Левски четете в SPORTLIVE.BG (последвайте връзката).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички