Известен фен на Левски посочи грешката на Наско Сираков и атакува словесно Петър Хубчев и Павел Колев


Известен фен на Левски посочи грешката на Наско Сираков и атакува словесно Петър Хубчев и Павел Колев
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

2651 0

Известният сред левскарските редици фен - Петър Димитров, даде любопитно интервю пред "Gong", в което разкри интересни подробности от случващото се на "Герена" в последните години и посочи коя е единствената грешка на Наско Сираков.

Авторът на книгата "Синята приказка" призна, че преди време се е опитал да проведе разговор и с Петър Хубчев, но той не се е състоял и според него причината е, че "един от нас двамата не е левскар".

Димитров смята и че Павел Колев е трябвало да си подаде оставката, подобно на Христо Йовов преди години, ако е смятал, че шефовете не му разрешават да прави това, което самият той иска:

Защо се получи така, че през последните две години се залагаше на треньори, които очевидно не могат да вдигнат дори малко нивото на Левски?

"Според модела „Бащица” президент на Левски е Наско Сираков. Случи се, защото „синята” общност го посочи него за президент на клуба. В едно от първите му изказвания заяви, че приключи моделът „Бащица”. Само че на първия мач с Лудогорец около него стояха „Бащици”, а трябваше от дясната му страна да бъде Мъри Стоилов. Двамата създатели на „синята приказка”. След това около Наско се завъртяха много хора, които през годините кръжаха около президентската ложа. Какво са го съветвали не знам. Това беше неговата грешка. Животът така се завъртя, че след година и два месеца Наско да се сети, че това е човекът. Колкото и да звучи високопарно – това е човекът за Левски! Всички видяхме това момче Мъри Стоилов как се изгради. Той е и най-добрият учител на Васил Методиев", каза Пепи Димитров и продължи:

"Грешката беше, че година и половина Наско не взе единственото правилно решение. През последните 10-12 години имаше много пари, а кой ли не се изреди… Стоилов се върна в момент, в който ние летяхме в бездната. Финансово никога нямаше да си оставим клуба да фалира, но спортно-технически и организационно летяхме в бездната. Той се появи в най-важния момент и сега полека се изправяме. Всички тези и твои колеги, които през годините спекулираха, че е заради парите, сега мълчат и пърхат около него. Мълчат сега, защото се върна в момент, в който всичко беше приключило".

"Бието на Левски докара тези три момчета сега на „Герена” – Мъри Стоилов, както и другите двама. На фона на тези преди Иво Ивков, да не казвам какво мисля, но хората знаят какво ми е мнението. Мъри, Дани и Иво са като кучето Цербер от гръцката митология. Те ще пазят интересите на Левски и ги пазят".

- Защо тези преди тях в Левски се изредиха изпълнителни директори, шефове на УС и се стигна така, че бяха подписвани договори с тези като Петър Хубчев, Насиру Мохамед, „Макрон”, че дори и такива за хранителни добавки…?

"Директорът Ивков на първата си пресконференция издаде категорична смъртна присъда на модела „Бащица” за Левски, за идеята и идеологията Левски. Няма как идеята „Левски” да съжителства с този модел. Ние бяхме високо горе, бяхме приети в Г14. Бяхме оазис сред българския футбол. „Бащицата” решава сам да кара влака и се стига дотук. Дори феновете да сме недоволни, какво можем да направим? Решава собственикът и това е – този ще работи. Но той, че вреди на Левски, подписва договори, които не са в интерес на Левски… На Иво Ивков му бях предложил ако намерим един договор, в който да е бил защитен интересът на Левски, трябва в музея да го сложим през последните години. Самият модел дава възможност да се случва това. Да не говорим, че за тези 10 години левскарщината изчезна от „Герена”. Ще дам и пример. Само преди малко имаше тържество с дечицата от набор 2006. Посочих им един наш футболист, който получава Купата на съветската армия и те не знаеха кой е. Те не са виновни, защото през последните 10-12 години с огромното съдействие на собствениците слушаха как Гонзо се кара с този, Наско се кара с онзи, Мъри го съдеха. Ние съсипахме авторитета на всички наши ветерани, легенди. Децата не са виновни да не знаят кой е Кирил Ивков. Ще направим всичко възможно, за да знаят", заяви Димитров.

"Левски не е фирма, не е клуб като останалите. Левски е история и памет. Който не го е разбрал, ни докара дотук. И с много пари. Самият г-н Колев казваше, че бюджетът на Левски е 2 млн. на месец. Но ако ти си левскар, г-н Колев, от тези 2 млн. щеше да отделяш по 200 хил., за да платиш това или онова. Да отпадне дългът към НАП. А не да се оправдаваш с шефовете. Щом шефовете не са ти давали да направиш това, което като левскар те кара сърцето, подай си оставката. Както го направи Христо Йовов. И той беше директор".

- Появиха се информации, че си провел разговор с Петър Хубчев, който не е бил на добър тон от негова страна. Имаше ли такъв разговор?

"Това не съм го споделял с никого, с изключение на шефове с Левски. И то след като го проведох. Няма проблем да проведа диалог с левскар, дори да сме на различни мнения. Да се караме, да спориме, но да проведа диалог. Никога не е имало проблем и така трябва да бъде. Ние сме свободни хора. След като не се е провел диалог, един от двамата не е левскар. Той така и не пожела да разбере какво искам да му кажа. Със сигурност има право да е сърдит. Един от нас двамата не е левскар. Исках да проведа диалог, но не стана", завърши известният със своите енциклопедични познания за Левски привърженик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички