Иво Тонев разкри колко нови ще вземе "Левски", колко дългове погаси и колко останаха


Иво Тонев разкри колко нови ще вземе "Левски", колко дългове погаси и колко останаха
Снимка: БГНЕС

1571 0

Иво Тонев, който е един от съсобствениците на "Левски", отказа да говори отново за собствеността на клуба. Той бе категоричен, че "Левски" се ръководи от Управителен съвет и коментира нападките по този повод така:

"Нападаха ни и някои собственици на клубове. Нямам какво да им кажа на тези хора. На тях няма кой да им обърне внимание, ако не говорят за "Левски". Собствеността е ясна".

Относно парите, които "заливали" "синия" клуб, Тонев посочи: "Имаме три главни спонсора: "Виваком", "Ефбет", "Щрабег".

Той сподели, че брандът на Турските авиолинии е бил поставен на стадиона, след договорка с компанията да вози отбора безплатно до лагера в Анталия срещу реклама.

Тонев заяви, че финансовата ситуация в клуба е отлична. "Почти 4 млн. лева сме изплатили, останаха ни 5 млн. към НАП, които си ги обслужваме.

Относно позицията на УС с призив за оставки във футболния съюз Тонев заяви: "Поискахме оставки, но не сме искали конгрес. Държим си на позицията, че собствениците на клубове нямат място в Изпълкома. тяхното място е в т.нар. Висша лига, която обсъждахме".

Ето и другите теми, които Иво Тонев обсъжда пред "Дарик":

ЗА УЧАСТИЕТО НА ФЕНОВЕТЕ В УС:

Не считам, че са допуснати близко, както ни обвиняват. Ролята им не е лесна. Гордея се от начина, по който функционира УС на "Левски"“

ЗА ГОНЗО И СТОЙЧО СТОЕВ:

Гонзо бе незаслужено нападан, всеки греши, важното е да не повтаря грешките си.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА:

Няма шанс да вземем 6-7 нови футболисти. Не повече от трима нови ще привлечем. Футболисти няма да бъдат освобождавани. Има трима, на които им изтичат договорите, скоро ще е ясно дали остават. Ние искаме да останат.

Информациите, че преговаряме с Петър Хубчев и Вили Вуцов за треньорския пост са нелепици. Никога това не е обсъждано от УС.

"Мога да обещая, че никога няма да предам "Левски", за трофей не мога да кажа кога ще спечелим, това е работа на спортно-техническото ръководство", завърши Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички