Иво Тонев: Бюджетът на „Левски“ е осигурен за три сезона


Иво Тонев: Бюджетът на „Левски“ е осигурен за три сезона

1616 0

Иво Тонев беше един от тримата души, на които Тодор Батков прехвърли акциите си. Тонев заяви, че бюджетът на „Левски“ е осигурен за три сезона и че в клуба повече няма да има мажоритарен собственик.

„Емоционален момент. Първо искам да благодаря на господин Батков за това, че ме покани в "Левски" в края на 2011 година и ми даде възможност да се докосна до този велик клуб. В последния месец имахме много разговори и се опитвахме да намерим решение на проблемите, които има Левски. Те не са от днес. Зимата аз взех решение да се върна отново. Взех това решение, защото бях информиран колко е тежка ситуацията в Левски. Това ме мотивира да помогна с каквото мога“, обясни Тонев.

„Няма да има мажоритарен собственик в "Левски" от тук насетне. Това е много важно за бъдещето на "Левски". Няма да има един човек, който да налива пари, а някой да ги харчи. Водим доста напреднали преговори с голяма компания, която може да бъде основен спонсор, но може да бъде и акционер. Ако това стане, ще има четирима акционери. Нашето желание е на общото събрание определен процент от акциите на клуба да бъдат в Тръста или в НКП, но все още не можем да кажем какъв процент“

Иво Тонев обяви, че бюджетът на "сините" ще е в размер на шест милиона и половина. „Бюджетът за "Левски" е гарантиран за три години занапред. Този бюджет дава стабилност в определени рамки. Той може да расте, ако всички заедно работим в тази насока. Заедно ръководството на Левски и публиката. Заедно да гледаме в една посока и клубът да просперира. Футболен клуб "Левски" ще се управлява само от Управителния съвет. Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Сега ще има Управителен съвет. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет.”

Иво Тонев е категоричен, че няма да се меси в работата на отбора. „Георги Иванов има цялата спортно-техническа власт – първият отбор и школата. Аз футболисти не гледам, няма и да го правя в бъдеще. Моята намеса е, когато стане дума за пари”, добави още Тонев.

Имаме над 4 милиона и половина лева задължения към НАП. Първостепенна цел е да си изплатим задълженията и да не трупаме нови. След три години финансово "Левски" трябва да е стабилен клуб. През това време всички хора трябва да полагат двойно повече усилия, за да се върне клуба на водещата си позиция.“, заяви Тонев и добави: „На всеки три месеца ще има одит на клуба и той ще се качва в сайта на клуба. Там ще се показват всички приходи и разходи.”

„Много е важна подкрепата на феновете. Всеки противников играч трябва да усеща мощта на публиката. Ние самите трябва да усещаме подкрепата. Няма как, ако има 2000 души, да се усети подкрепата. Това е богатството на Левски. Това е силата на Левски“, категоричен е новият крупен акционер в "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички