Почва нова ера в "Левски"


Почва нова ера в "Левски"

1655 0

Собственикът на "Левски" Тодор Батков се оттегли от поста си в Управителния съвет на тима. Това стана ясно днес след срещата на УС и НС на клуба, като отсега нататък тежките решения в тима ще взима Иво Тонев.

Адвокатът отстъпи дяловете си на трима души - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Именно последният е новото лице в тима, като той е бизнесмен и е обещал да помогне с каквото може за благото на "синия" клуб.

Тонев запазва председателското си място в Управителния съвет, ще има основната роля във вземането на решения. Ангелов и до момента бе част от Надзорния съвет.

Днешната среща слага край на близо две десетилетия управление на "Левски" от страна на Тодор Батков. В началото той беше довереник на Майкъл Чорни, а след като руснакът напусна страната, той остави контролния пакет акции в ръцете на адвоката.

Реално Батков упражнява функции на собственик в клуба от 2004 година насам. За този период "Левски" печели 3 титли, 2 Купи на България, 1 Златен требъл (2007) и три Суперкупи на България.

Под управлението на Батков "Левски" достига до исторически четвъртфинал за Купата на УЕФА и става първият български отбор, влязъл в Шампионска лига.

В последните години обаче слабото управление допринесе за смяната на повече от дузина треньори, директори и футболисти, а от 2009 година насам "Левски" няма спечелен трофей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички