Иван Вуцов: 100 000 на "Бернабеу" аплодираха Левски


Иван Вуцов: 100 000 на "Бернабеу" аплодираха Левски
Снимка: БГНЕС

2504 0

Иван Вуцов е единственият треньор, водил български клуб срещу Реал (Мадрид). Левски среща испанския колос през 1979 г. в 1/16-финал за КЕШ. Първият двубой се играе пред 30 000 срители на "Герена", а гостите си тръгват с гол аванс след попадение на Роберто.

Реваншът на "Бернабеу" е може би най-посетеният мач в историята на "сините". На трибуните се стичат 100 000 фенове, които виждат головете за 2:0 на настоящия селекционер на Испания Висенте дел Боске и на Лори Кънингам - първия англичанин в "Кралския" клуб.

"И тогава, както и сега Реал бе може би най-силният отбор в Европа, разказва Вуцов пред "Преса". - Макар че Левски също бе на добро ниво, не хранехме излишни илюзии, че можем да продължим напред в турнира. Исках от момчетата само да играят смело и да демонстрират добър футбол, без да се притесняват от големите фигури срещу себе си. Да покажем, че и ние сме на Бога чадо. Доволен съм, защото до голяма степен се получи".

Вуцов остава впечатлен от отношението на испанските запалянковци по време на гостуването. "Това бе изключително културна публика, която оцени и нашите достойнства. Хората останаха възхитени и аплодираха най-вече Павел Панов, който наистина се представи страхотно. Единственото, което помрачи реванша, бе тежката контузия на Бранко Кочев. Германецът Ули Щилике счупи крака му още в 18-ата минута. Гипсираха го едва след завръщането ни в София, момчето не успя да се възстанови доста време.

Вуцов си спомня най-ярко играта на Дел Боске. "Той беше малко трътлест, но умело дърпаше конците в средата на терена. Вече споменатият Щилике бе на върха на кариерата си. Всъщност в състава нямаше слаб футболист. А треньор бе моят приятел Вуядин Бошков, който вече е покойник. Беше страхотен специалист".

Съветът на Вуцов към играчите на Лудогорец е да излязат напълно спокойни срещу Реал. Не те, а съперникът ще е задължен да спечели. Докато нашият отбор няма какво да губи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички