Иван Христов за "Гунди - Легенда за любовта": Това е филм за цяла България, ще влезе в тъмни крачки, когато се намеси комунистическата партия


Иван Христов за "Гунди - Легенда за любовта": Това е филм за цяла България, ще влезе в тъмни крачки, когато се намеси комунистическата партия
Снимка: Борис Славков

2683 0

Продуцентът Иван Христов даде интервю пред "Дарик радио", в което разказа любопитни подробности за филма "Гунди - Легенда за любовта", който ще бъде пуснат по кината през следващата 2024-та година:

"Трейлърът ще покаже още повече неща и на коя дата ще е премиерата. Това е филм за цяла България - за мъжете, мъжете левскари, мъжете ботевисти, мъжете, които обичат футбола и мъжете, които опитват да са горда глава на семейство, дори да не са свързани с футбола, това е филм за жените, които опитват да поддържат семействата си, колкото и да им е трудно, жените, които имат нужда от силна и изгаряща любов", каза в началото Христов и допълни:

"Ужасно сме притеснени, защото нашият стремеж е да увековечим един велик български герой. Много се притесняваме и осъзнаваме колко е голяма отговорността. Това ще е нашият първи пълнометражен филм. Във филма се разказва за борбата на един мъж да бъде достоен българин, спортист, съпруг и баща едновременно. Колко е трудно това да се случи, когато трябва да си отдаден на спорта, на държавата си, когато ставаш национално богатство".

43-годишният продуцент обясни и каква е била ролята на съпругата на Георги Аспарухов - Величка Маркова:

"На първо място трябва да кажа, че филмът е по-човешки, с елементи на романтика, с всички несгоди, които имаме. Огромна е ролята на съпругата във филма и на госпожа Маркова като консултант за филма. Величка Маркова е консултант на филма. Всеки ред, всяка дума, всяко нещо, което ще видят зрителите на екрана, е получило нейното одобрение и тя е гарант за истинност. Двамата са от два различни свята. Гунди е бедно момче от покрайнините на София, Лита е богатско момиче. В началото имат изключително напрегната борба за своята любов. Младите влюбени успяват да се оженят по изключително интересен начин. Филмът ще влезе в тъмни крачки, когато се намеси комунистическата партия, Държавна сигурност, не ми се иска да издавам повече, това е едно невероятно пътешествие между час и половина и три часа, все още го работим. Ще опитаме да запознаем по-младите какво беше".

"Толкова мащабен филм в България не е правен", продължи Иван Христов. "Снимали сме над 10 дни в Пловдив футболни срещи, няколко срещу Левски - Славия, Левски - ЦСКА, Ботев - ЦСКА, националния отбор срещу Белгия. Много рядко човек снима филми с футбол, ние снимахме, той е поднесен кинаджийски. Хората в залата ще бъдат разходени по абсолютно всички кътчета на своята душевност и емоционалност".

"Филмът ще излезе през 2024 година. Нашите надежди са за ранната 2024. Ако не стане, ще излезе в късната 2024", разкри още известният телевизионен водещ.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В деня на Левски - Лудогорец: Откриват паметника на Гунди в парк "Гео Милев"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички