Италиански концерн ще съди Левски, ако не му бъде изплатена неустойка


Италиански концерн ще съди Левски, ако не му бъде изплатена неустойка

2764 0

Задават се нови проблеми за Левски, след като стана ясно, че италиански концерн ще съди клуба, ако не получи неустойка за прекратения предсрочно между двете страни договор. Става въпрос за фирмата за спортни екипировки "Macron".

Новите собственици Наско Сираков и Тити Папазов прекратиха тригодишния договор с италианците, който беше подписан декември миналата година от старото ръководство на клуба и който влезе в сила от 1 юни тази година.

Сираков и Папазов обаче взеха решение да прекратят този договор и да сключат нов такъв с "Joma". От "Macron" обаче са изпратили съобщение до ръководството на Левски, че ако не бъде изплатена неустойка за предсрочно прекратения договор, то ще си търсят правата в съда. Става въпрос за шестцифрена сума.

"Да, истина е. Колегите от Италия са се свързали с Левски, като колегиално дадоха срок на клуба, за да не се стигне до съд. Знаем вече, че новото ръководство е подписало договор с друга фирма, което е тяхно право. Macron обаче има изключително сериозно реноме и пазарен дял. Именно поради това няма как да остави нещата по този начин, след като продължение на над година са инвестирани физически, финансов и интелектуален ресурс за изготвяне на двустранен изгоден договор, както и ексклузивни продукти на Левски" - споделя Георги Георгиев, представител на Macron в България, пред спортал.

Междувременно, Сектор Б излезе с изявление, в което заплашва ръководството да внимава и заявява, че няма да подкрепя "никакво тире".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Амос Юга - футболистът-пощальон, на чиято мечта попречи Юмтити от Барселона

ЦСКА отново привлече интересни играчи, като на фокуса ни е френският халф Амос Юга. Кариерата му е изпълнена...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама