Историята сочи победа за Левски на "Лаута"


Историята сочи победа за Левски на "Лаута"

2207 0

Локомотив (Пд) играе все по-успешно срещу Левски в последните години. Това е в пълен разрез с традициите, които показват, че "смърфовете" в исторически план са сред най-лесните съперници за "сините".

Като потвърждение на това можем да отчетем, че откакто съществува "А" група (сезон 1948/1949), до ден-днешен има само две първенства, в които Левски не е успял да победи нито веднъж Локомотив (Пд). Това се случва за първи път през 1951-а. Тогава първият мач в София завършва 1:1, а под тепетата "сините" падат с 0:1. Ако трябва да отбележим някаква положителна прилика за "черно-белите" от тази далечна година със сегашното положение, тя е, че и през настоящия сезон първият мач беше в София и завърши 1:1. Със сигурност пловдивският тим и неговите привърженици не биха имали нищо против и втория в Пловдив да завърши както преди 63 години.

Другият шампионат, в който Локо (Пд) е успял да не загуби нито веднъж от Левски, е 1968/1969. Тогава "смърфовете" дори бият и в двата мача и записват единствения си дубъл над Левски. За успеха им у дома с 1:0 помага и фактът, че "сините" тогава още ги държи еуфорията от разгромното 7:2 срещу ЦСКА, което се случва 13 дни по-рано. В края на сезона Локо (Пд) бие и в София - този път с 2:1.

Това обаче са твърде малко примери в подкрепа на Локо (Пд). Историята категорично прави Левски фаворит преди мачове със "смърфовете". Особено когато те са в тежко състояние като сега.

Въпреки това в последните години Локомотив (Пд) успя да наруши някои тенденции срещу Левски. Ако погледнем 4 сезона назад, ще видим две победи на този тим на "Герена" - толкова, колкото той имаше в София в предишните 60 години.

Освен това "смърфовете" не бяха измъквали точки от "сините", когато играят срещу тях в първия кръг. С това 1:1 на старта на "Герена" през есента обаче вече нарушиха и тази традиция. Ако успеят да не загубят и в събота, ще постигнат нещо невиждано от 45 години - сезон без загуба от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички