Инвестицията си струва само в марката "Левски"


Инвестицията си струва само в марката "Левски"

2287 0

Позиция на Кирил Ефремов, актьор и фен на "Левски", публикувана във вестник "Меридиан мач":

На мен лично ситуацията с акциите, които пусна собственикът на Левски Тодор Батков, все още не ми е много ясна. Затова и на този етап не мога да кажа категорично дали и колко дялове на клуба ще закупя. Всъщност Батков вече нямаше варианти. Другият изход бе да се намери крупен и стабилен спонсор. Но сега няма в какво да се инвестира освен в марката "Левски".

Този и онзи реват, че няма пари. Ние не сме ревльовци, ние сме Левски! Колко пари се дадоха за футболисти, от които на "Герена" нищо не излезе? А те можеха да се налеят в клуба.

Трябва веднъж завинаги да си дадем сметка, че тази крава дава това мляко. С тези футболисти - толкова. Пак започнаха да се вдигат лозунги "Вземаме Купата!". Тя се печели с играчи, които имат желание и качества. Каква игра гледам на стадиона сега? Никаква! Само да се замисли човек какви футболисти са играли на "Герена" преди... И в момента няма значение дали ще сме в първа и втора шестица - просто не разполагаме с база за претенции и надежди да сме на челните места. В същото време непрекъснато се говори за ново начало - това рано или късно започва да писва.

Мен лично ме радва, че дойде Стойчо Стоев - един треньор, който е успял и с по-слаб, и с по-силен отбор. Единственото, което му е нужно в момента, е спокойствие. Той трябва да остане по-дълго на поста и да работи заедно с ръководството. Целта е една - да се играе хубаво.

Същината на въпроса е, че е по-добре феновете да вземат не акции, а билети за мачовете и артикули. Те не трябва да бъдат използвани или да се изживяват като ракетоносител. Къде по света управляват феновете? В Барселона ли, някъде другаде ли? Независимо дали на "Камп Ноу" бият с 3:0, падат или се изправят срещу изпадащ отбор, на трибуните са по 72 000!

Да, ние имаме най-много фенове в България! За родните стандарти организацията на шоуто за спасението на баскетбола беше впечатляваща. Но нека толкова ходят и на мачове. А там какво става? Водим децата в сектор "Б" на мача с Литекс - там им е мястото, при младите. И в един момент в ушите им кънтят само вулгаризми. Резултатът е 2:1, става 2:2 и така наречените ултраси почват да обиждат едно момче с тъмен цвят на кожата. Тези фенове ли ще управляват Левски!? Те донесоха после хиляди левова глоба на клуба...

И тук ще си позволя един лек упрек към финансовия директор Константин Баждеков. Отивам в неделя на шоуто в "Арена Армеец" да си купя потник от тези, които бяха пуснати в продажба. Казват ми "Свършиха". Как така ще свършат? Направи още 1000! От юбилейните фланелки например пуснаха само 3500. Ами направи 20 000 - защо изпускаш енергията на масата?...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички