Играл в Първа лига: Гръцките фенове не биха спасили клуба си като тези на Левски


Играл в Първа лига: Гръцките фенове не биха спасили клуба си като тези на Левски
Снимка: Levski.bg

1706 0

Любопитно изказване за феновете на Левски направи гръцкият футболист Димитриос Хантакиас пред гръцките медии. Защитникът, който игра в Черно море през сезон 2019/20, говори за съперника на ПАОК в Лига на конференциите в родината си. Към момента гръкът е футболист на азерския Зира.

"Левски имаше финансов проблем, знаех, че имат проблеми, преди да дойда в Азербайджан, проблемите започнаха да излизат. Направи ме впечатление, когато чух, че феновете събират пари, които да дадат на играчите, за да не се разпадне отборът. Това за мен беше нещо уникално. Гръцките отбори едва ли биха го направили. Феновете събираха пари, за да платят за исковете срещу клуба, те предпазиха отбора от изпадане", разказа Хантакиас пред "SDNA".

Той разказа и какво друго го е изненадало в положителен смисъл в България и което не е очаквал. 

"Признавам си, че не чух най-добрите думи за шампионата. Казаха ми, че няма да ми е добре там и терените са в лошо състояние. Състезавал съм се във втора диивизия на Гърция, под наем за 6 месеца в Корфу. Когато отидох в Черно море като свободен агент, повярвайте ми, не видях стадион, на който да мога да кажа, че не е за игра на футбол, както виждаме тук, в Гърция.

Дори тренировките им бяха много по-добри от тези, които правят някои гръцки отбори. Те са много внимателни с времето, което имаме тук, нашите терени трябва да са в по-добро състояние в сравнение с България, където вали сняг много по-рано", категоричен е бившият легионер в Първа лига. А ето какво каза той за мача Левски - ПАОК. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички