Грък, играл у нас: Левски ще играе на контраатаки срещу ПАОК


Грък, играл у нас: Левски ще играе на контраатаки срещу ПАОК
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

5433 0

Гръцкият футболист Димитриос Хантакиас сподели какво знае за българския футбол и конкретно за Левски пред гръцките медии преди мача на ПАОК със "сините". Защитникът игра за родния Черно море през сезон 2019/20.

"Левски е много голям клуб с фанатични фенове, които подкрепят безумно отбора си. Вярвам, че няма да е лесно за ПАОК, ще им бъде трудно срещу тях, но според мен ПАОК е фаворит за квалификацията. Чувал съм най-доброто за техния треньор Станимир Стоилов, той пое отбора, когато бяха по средата на класирането и успя да ги вкара в Европа и дори да спечели Купата", започна Хантакиас пред "SDNA" (интервюто е от месец юни, бел.ред.).

"Левски ще покаже сила, те играят в първенство с по-ниско качество от гръцкото, но показват твърдост. Това е характерно за българските отбори, те се стремят да играят така и с 2-3 качествени попълнения да подобрят футбола си. С изключение на Лудогорец, който от първата минута се опитва да наложи темпото си в мача. Така че очаквам техните играчи да играят силно и динамично срещу ПАОК, наблягайки на контратаките", продължи бранителят.

"Мислех, че в България ще намеря фанатизма, който имаме в Гърция, с който сме свикнали в гръцката лига... Не казвам, че няма такива неща, но няма да отидете да играете дерби и да отнесете бутилка по главата. Играх там и в големи мачове, пълни с напрежение, например срещу Лудогорец и ЦСКА София, но не видях фанатизма, който имат гръцките фенове", завърши бившият "моряк". А кой 19-годишен играч на ПАОК е по-скъп от целия Левски четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички