Играч на Левски си спомни за трудните моменти и за обезличена сръбска звезда


Играч на Левски си спомни за трудните моменти и за обезличена сръбска звезда
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

9991 0

Десният бек на Левски Патрик-Габриел Галчев даде искрено и неподправено интервю, в което си припомни най-трудните и най-радостните моменти със синята фланелка, както и срещу коя европейска звезда е направил най-силните си мачове. Папи прекарва част от юношеските си години в Локомотив София, но признава, че именно на "Герена" се чувства като у дома си.

Дебют, трудности и паметни моменти....

"Винаги съм мечтал да играя на този стадион, това е една сбъдната мечта за мен. Левски е най-големият клуб в България, с най-големите фенове. Спомням си дебютът ми срещу Партизан (Червен бряг) за Купата, бях толкова развълнуван. После дойде и първият ми гол срещу Локомотив София. Не се зарадвах, защото дойдох в Левски именно от Локо. Това е отбор, който ми е дал много и също има място в сърцето ми.", разказа Галчев в предаването "Домът на футбола".

Още: Галчев: Играем доста хубав футбол, през пролетта ще сме по-доминиращи

Получава тежък удар в главата, по време на шампионатен мач с Арда, после си прави татуировка по случая, като белег, че го е превъзмогнал. Припомня си и за друг труден момент - подготовката преди сезон 2020/2021, когато "сините" стартират със само 12 футболисти.

Папи Галчев даде пространно интервю

"Беше много тежка ситуация, тренирахме на моменти само по 7-8 души. За мен е чест да играя за Левски и ще играя на каквато позиция е нужно - ляв бек, десен бек, ляво крило, за мен няма проблем. Колективът е на страхотно ниво, въпреки че повечето сме млади момчета. Няма да повторим грешките от миналата година. Изтощихме се психически след мачовете с Айнтрахт и това повлия много. Играхме пред 40 000 души на "Васил Левски", при гостуването бяха даже повече. После бяхме смазани и дълго не можахме да се възстановим. Надявам се да се класираме директно за Европа, а не да играем бараж.", споделя още Папи.

Признава, че именно на нетипичния ляв фланг са двата му най-силни мача в кариерата - срещу ПАОК Солун. Тогава той игра като ляв бек и напълно обезличи сръбското крило и голяма звезда на "орлите" Андрия Живкович. Папи казва още, че що се отнася до обратната посока, най-трудно досега му е било срещу Спас Делев.

Още: Футболист на Левски се забавлява с Антъни Иванов в социалните мрежи (СНИМКИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички