И срамът не отказа "Левски" от повече пари от тв права


И срамът не отказа "Левски" от повече пари от тв права

1165 0

Фактът, че "Левски" ще доиграе сезона във втората шестица, не е накарал ръководството ни най-малко да размисли относно претенциите си за повече пари от телевизионни права. По този въпрос "сините" се съюзиха с големия си съперник ЦСКА с мотива, че мачовете на двата гранда са най-гледаните футболни събития у нас.

За този сезон клубовете ще си разделят 5 милиона лева, но до края на новия договор сумата ще нарасне на 6,5 млн. лв. годишно. Около 40% от парите се разпределят поравно между всички тимове, други 45% зависят от временното и крайното класиране на отборите, а останалите 15% са само за съставите, чиито стадиони имат осветление.

Претенциите на "Левски" и ЦСКА за по-голям дял от телевизионните приходи са били отрязани моментално от останалите участници в "А" група. От БФС пък са категорични, че няма да играят ролята на арбитър в този спор и клубовете сами трябва да решат схемата на разпределение.

На "Герена" обаче смятат да продължат с опитите си да си издействат повече пари от тв права, пише "Преса".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички