Хубчев да не скромничи - Левски Е в битка за титлата


Хубчев да не скромничи - Левски Е в битка за титлата
Снимка: levski.bg

16509 0

Изминали са едва 11 кръга от началото на първенството ни, а може да се каже, че един от грандовете отпада от битката за шампионската титла. Факт - след загубата в неделя от Берое, ЦСКА е на 8 точки от лидера Лудогорец и на 7 от втория Левски. В този случай вече клишетата като "първенството е дълго" и "ще се борим до последно" само биха дразнили.

Ето, футболистите на ЦСКА са обстрелвани са камъни след мача в Стара Загора, а Люпко Петрович вероятно ще подаде оставка. На този етап това превръща битката за титлата в Първа лига от трибой в двубой. Поражението на "червените" е отлична новина и за Лудогорец, и за Левски и те няма нужда да го крият.

Стоманеното лице на Хубчев

След големите драми около назначението му и трудното начало, Петър Хубчев очевидно намира мястото си на "Герена". Да, той използва стари психологически трикове, отказвайки да признае, че отборът му израства и е реално в борбата за първото място. При тази разлика обаче играта на криеница трява да свърши.

Левски не е ставал шампион от 10 години, също толкова време не е спечелил дори един трофей. Публиката би била доволна да види, но и да чуе, че любимият й отбор се бори реално за шампионската титла. Още повече, че в последните сезони Левски много епизодично е бил в такава позиция.

Петър Хубчев е прагматик. Нещо като футболен счетоводител. Сериозен, прецизен, дисциплиниран. Не се усмихва. Даже пред него Бъстър Китън изглежда като веселяк. Обича като че ли да е все недоволен от постигнатото. Смята, че такава психика ще тласка отбора напред. Феновете обаче имат нужда и от емоция. Така че, Хубчев, говори! Ще се радват да го чуят. 

Мачът с Лудогорец идва навреме

Типичният стил на Хубчев се прояви точно и преди дербито на върха, когато на 6 октомври Левски приема Лудогорец на "Георги Аспарухов". "Успех над Лудогорец ще бъде точно толкова ценен, колкото и този над Витоша, например. Дали сме готови за този мач? Какво специално виждате точно в този двубой? За него дават също 3 точки, а не 13", сопна се специалистът.

Това не е така. Знае се златното правило, че в дербито победа е равна не на три, а на 6 точки. Печелиш трите и взимаш едновременно другите три на съперника.

Хубчев обича прозата. Понякога неговият футбол е нещо като казармен, така изстискваше и максимума от слабия ни национален отбор. Борбата за шампионската титла обаче освен разум, иска и страст. Защото това се предава и на футболистите.

Отборът вече не е без лице

От поредната европейска катастрофа на Левски срещу Апоел мина доста време. Постепенно "сините" стабилизираха отбора си, в него има баланс. Победите и точките носят самочувствие, а имат и неочакван бонус с откритието Найджъл Робърта. Разбира се, Левски е още далеч от класата и това добре се видя в дербито с ЦСКА.

Никой в нашия футбол не се заблуждава, че вероятно за девета поредна година Лудогорец демонстрира ниво над останалите. За това разбира се, помагаха много и проблемите при ЦСКА и Левски. Няма друг начин обаче тимът от Разград да бъде съборен, ако не опитваш да го правиш.

В един момент изглеждаше, че игровата разлика до шампионите се скъсява, но очевидно не е съвсем така. Точките обаче показват друго. И когато те са почти равни, не може да твърдиш, че си още много малък за шампион. Още повече, че Лудогорец играе и в Европа, раздвоява се, а това дава шанс на останалите.

Последните две години се смяташе, че ЦСКА е най-близо до Лудогорец. Тази футболна есен показва, че отново не е така. За момента сякаш е ред на Левски да покаже мускули. Ако спечелят девета поредна титла, в Разград ще си позволят открита надменност спрямо останалите. И никой няма да има право да им се сърди.

Автор : Владислав КОЛЕВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички