Христо Янев няма победа на „Герена"


Христо Янев няма победа на „Герена"
Снимка: БГНЕС

1791 0

Днес Христо Янев за първи път ще се изправи срещу Левски като треньор. Като футболист той има доста битки със сините.

И често ги е огорчавал - с екипите на ЦСКА и Литекс. Но това важи за домакинските мачове за първенство. В гостуванията той е бил доста тих, с едно изключение - през пролетта на сезон 2004/05 вкарва във Вечното дерби от дузпа (направена от настоящия треньор на Левски Елин Топузаков), армейците (които са символичен гост) печелят с 1:0 на "Васил Левски" и в крайна сметка стигат до титлата, отбелязва вестник "Тема спорт".

Ако извадим обаче само визитите му на "Герена", ще видим, че Янев все още няма победа. В дома на сините е падал с екипа на Берое (веднъж), с този на ЦСКА (три пъти) и Литекс (2 пъти). Стигнал е и до две равенства - по едно с червените и ловчанлии.

През сезон 2000/01 Янев започва като титуляр за армейците на "Герена", но е заменен на почивката. Сините пък печелят с точен изстрел на... Елин Топузаков. Най-големият екшън за Христо в дома на Левски пък е на 31' октомври 2003 година. Тогава ЦСКА повежда в 53-ата минута чрез Емил Гъргоров, но 60 секунди по-кьсно Тодор Колев възстановява равенството, а резултатът след това остава непроменен. В 76-ата минута пък Янев е пратен под душовете от съдията Бекяров. А след края на срещата Топузаков налита на помощник-треньора на гостите Георги Антонов, защото той помахал към сектор В...

Иначе първият двубой на Янев при гостуване на Левски е през сезон 1997/98, когато той е част от култовия тим на Олимпик Тетевен. Янев не взима участие в двубоя. Мачът в София е на стадион "Васил Левски". Сините бият с 3:0, а Христо влиза на почивката.

Днес треньорът на Нефтохимик ще се опита за първи път да спечели на "Георги Аспарухов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички